sunnuntai 14. elokuuta 2011

Tietokone ja ompelutöitä

Yritän parhaani mukaan muistaa, että tietokoneella istuminen on vapaaehtoista. Tästä voi milloin vain poistua ja alkaa lukea esim. naivigoinnin historiaa tai Idioottia. ( Olisikin ehkä fiksumpaa poistua tästä heti hoitamaan edellä mainittujen kirjojen lukuprojektit loppuun. Meritie - Navigoinnin historian kanssa on meneillään reilusti jo toinen vuosi, Idiootin kanssa menee pahemmin. Onneksi voin lohduttautua sillä, että Alastalon salissa sentään tuli luettua yhdeltä istumalta. )

Niin siis. Tietokoneella istuminen on vapaaehtoista, ja olisi ehkä parempi ollakin istumatta sillä. Hassua muuten, että sanotaan, että ''istutaan tietokoneella tuntikausia''. En tunne ensimmäistäkään, joka olisi tehnyt niin.

Joo. YRITÄN ILMAISTA, että ei pidä hermostua, vaikka oma tietokone onkin vanha surkea koneentynkä ja lisäksi vielä meluisa, vinkuva, kuuma ja tietysti hidas. Koska koneen voi milloin vain sulkea! (Nyt minun pitää pyytää anteeksi tältä kiltiltä ja hyvin palvelleelta koneelta, joka ei ole yhtään ansainnut haukkuja, vaan haukut kuuluvat oikeasti niille henkilöille, jotka tekevät aina vain nopeampia ja hiljaisempia koneita, niin että ihmisille tulee tarve hankkia hitaalle ja meluisalle vempaimelle vaihtoehto.) Eli tässä uskottelen itselleni, että on ihan kiva ladata kuvia blogiin, vaikka yhden kuvan käsittely saattaakin viedä sellaiset 5 minuuttia aikaa. Ehkä ei edes vie! Ja jos vie, luen sillä välin kirjasta, mitä setä kirjoittaa unkarilaisista 1940-luvun kulinaarisista vaikeuksista. (Eli en vieläkään edisty navigoinnin tai Idiootin kanssa.)

Ja latausyritykset alkakoot.

Keväällä minulla oli ompelupuuska. Se kesti pääsiäispäivästä jonnekin tuonne juhannuksen tienoille. Tein pelkkiä nukenvaatteita (ja yhdet verhot ja vähän sitä sun tätä pientä korjaustyötä). Tässä kuvia joistakin ompelemistani vaatteista.




Yllä on kävelupukuja kaksi kappaletta (vasemmassa reunassa), sitten sarja arkihameita kunnioitettavan perheen tyttärille. Oikeanpuolimmaisessa on tosin niin leveä helma, että se käy tanssiaisleningistä. Tässä vieressä vasemmalla on kävelypuku takitta.
Hamosien tyyli sijoittuu suunnilleen 1850 - 1860-luvulle.













Ja tässä alla on on empiretyylin ensimmäinen kokeilu. Ja voisiko muuten joku kertoa minulle, miten näitä kuvia saa aseteltua kauniisti tässä ohjelmassa?























Lopuksi tähän vielä kuva hameesta, joka on Erittäin pseudo-rokokoo, siis eli siinä ei kauheasti ole rokokoota, muuta kuin se, että minulle tulee kuitenkin mieleen siitä rokokoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti