keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Paluu asiaan

(Kuvassa Husqvarna Emerald 183, Erittäin Rakas Ompelurulla, uudet kankaat, The Map Book, keskeneräiset helmityöt ja hame sekä perheemme uusin asukas, kettu. Kuvassa on hyvä tilanne. Ihanteellinen suorastaan.)

Asiaanpaluu tapahtui pari viikkoa sitten ja blogissa se tapahtuu nyt. Edelleen olen ajoittain käsipuoli, joten pidemmittä puheitta. (Säästelen vieläkin käsiäni, ja käytän niitä mieluummin näpräämiseen kuin näpyttelemiseen. Näprääminenkin tapahtuu kera venyttelyjen, jumppaamisen, taukojen, välipäivien ja paniikkien, että eikä, joko taas alkaa vihloa. Mutta näprääminen sentään tapahtuu!)

Punainen tudor-puku on saanut koristehihat, kaula-aukon koristekirjailun koko kaula-aukkoon, alushamepitsin ja aluspaidan hihojen pitsit sekä uusiksi kootut helmet. Musta tudor-puku on saanut alushamepitsin ja helmikoristekirjailuja. Hiusverkkokin tuli närpättyä.





Ompelin tudor-aluspaidan tähän seuraavaan kokonaisuuteen, kun keksin, että siskon tekemästä samettihameesta saa satuprinsessahameen lisäämällä valkoisen paidan sen alle. Paidan hihat ovat pitsittömät ja loppuvat ranteeseen sulkeutumalla. Eli hihojen alle on tyngetty koristeeksi viktoriaaniseen asuun tekemäni mansetit. Neitokaisen kruunua väsäsin sen ajan, mitä Yle Areena lähetti vaalilähetystä päivänä, jona Sauli Niinistö valittiin seuraavaksi presidentiksi.


Vaalien aikaan tuli tehtyä muitakin koruja. Tässä joitakin (ja kruunu uudemman kerran):




Edelliset (plus kolmet tuplahelmet ja yhdet tavalliset helmet, pari tiaraa sekä tusinan hiuskoruja ja riipuksia) tehtyäni ongelmaksi muodostui se, että nukkeneitosillani ei ollut vaatteita koruihin. Siispä ompelin (siskon inspiroiman mallin mukaan) ensimmäiseen hätään tämän:


Työn alla on toinenkin tanssiaisleninki (se näkyi ensimmäisessä kuvassa), joka on vielä pitsejä, nauhoja, ruusuja ja tyllialushametta vailla. Sen sijaan valmiiksi saakka ehti ohituskaistaa pitkin samettileninki, jonka suhteen minulla on siskoille helppo kysymys. Kenen inspiroima?


Ja kolmasosapisteen vihje:




2 kommenttia:

  1. Hihii, mä tiedän, saan koko pisteen!

    Tää on niin epistä. Helmityttää, pitsityttää ja puvututtaa kahta kauheammin, kun näitä kuvia katselee. Sitä paitsi näin prinsessoja jääshow'n verran ja Tähkäpää-leffankin äsken. Eli siis, prinsessatuttaa.

    Laita jotain lähikuviakin puvuista ja kirjailuista. Ja miten se satupuvun kaulanauha on tehty? Onko se kultalangassa riipus?

    VastaaPoista
  2. Voi harmin harmi, ettei sulla ole mahdollisuutta prinsessatuttamisen toteuttamiseen!

    Se satupuvun kaulanauha on riipus, josta en katkaissutkaan tekemisrautalanganpäitä pois vaan jätinkin ne pitkiksi. Jotenka siitä tuli sitten kaulakoru.

    Yritin ottaa lähikuvia puvuista ja kirjailuista, mutta en saanut kivoja. Pitäisi olla ulkoa edes vähän yhteistyöhaluista valoa. Vaan ei. Harmaata harmaata lumisadetta harmaata. Samettipuvut ja tudorien kirjailut näyttävät melko hienoilta auringon osuessa niihin, mutta olen varmaan palauttanut kameran takaisin siihen mennessä, kun seuraavaksi paistaa aurinko...

    VastaaPoista