sunnuntai 26. elokuuta 2012

Ruokabloggaus

Jos tämä olisi ruokablogi ja minulla olisi kamera, tässä olisi nyt hieno ja rouhea kuva teeleivästä vanhalla kukikkaalla kirpparilautasella, ja kuvassa teeleivän päällä sulaisi voinokare ja kullanvärinen inkiväärihillo hohtaisi autuaasti. Sitten kuvan alla olisi hieno resepti ja kaikkea. Mutta nyt on tyytyminen tähän:

Sunnuntaiaamun kunniaksi toistin eilisen ja paistoin teeleipäviritelmät jälkiruuaksi, mustan teen kaveriksi. Mieheni ei ollut eilen kotona, joten hän sai tänään nauttia tätä paistotuotetta ensimmäistä kertaa tässä muodossa (samalla reseptillä teen tortillapohjia ja vaikka mitä, vähän vain mittasuhteita ja mausteita ja muita asioita varioiden). 

No. Kerron vain, että viritelmäni oli suurmenestys, ja mieheni nautti niistä ja sulasta voista ja leivän lämmittämästä hillosta niin paljon, että käski minun olla edes hetken hiljaa, että hän saa nauttia ja maistella ruokaansa rauhassa. Niinpä nautimme teeleipämme ja teemme pyhän hiljaisuuden vallitessa.

Kannattaa kokeilla joskus! Ihan helppoa. Ja aikaa menee ehkä neljä minuuttia.

Neljä (noin kymmenen senttiä halkaisijaltaan ja puoli senttiä paksuudeltaan) teeleipää tulee tästä:

Nokare voita, esim 1 rkl tai enempi. Voi voi olla sulaa tai pehmeää, kummin vain.
Vehnäjauhoja suunnilleen 5 rkl (kukkupäistä).
Ripaus suolaa.
Vähän leivinjauhetta, esim. 1/2 tl.
Loraus maitoa, semmoinen ehkä 1/2 dl.

Sitten sotketaan mössöksi.  Ei saa menettää uskoaan, että mössöstä ei muka tulisi mukava ja tasainen ja rasvainen taikinamöykky, joka helposti lähtee sormista ja sotkukulhosta. Sitten vain sörkitään möykky lättäniksi lätyiksi ja pistetään lätyt kuumalle paistinpannulle (ei paistorasvaa pannulle) ja paistetaan molemmin puolin. Ja sitten syödään RUNSAAN voin kanssa. Ja hillon. Ja mustan teen.


P. S. Netti on varmaan pullollaan helppoja ja hienoja ja autenttisia teeleipäreseptejä. Tämä on alunperin tortillapohjaresepti, jonka mittasuhteet kerran unohdin ja sain lopputulemaksi teeleipiä. En ole toimertunut etsimään sittemmin hienompaa reseptiä, kun tämä on osoittautunut helpoksi ja nopeaksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti