keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Rokokoovillitys - lisää kerroksia (bum roll, alushame ja stomacher)

Pahoittelen otsikon englanninkielisiä sanoja, mutta "lisää kerroksia (takapuolirulla, alushame ja vatsakappale)" tuntui jotenkin poissuljetulta vaihtoehdolta.

Kureliivin valmistuttua oli mahdollista jo ommella alushame, sillä vyötärönympärys oli ratkennut. (Jotensakin huvittavaa, että ((kovalla) nukella kureliivi radikaalisti lisää vyötärönympärystä.) Alushame tässä tapauksessa tarkoittaa sitä hametta, mikä lopulta näkyy yläosan alta. No. Minäpä ompelin sen. Ja sain huomata, että valitsemani sininen tafti oli monsterikangas laskeutumisominaisuuksiltaan. Olisi pitänyt muistaa aiemmista taftikokemuksista, mutta en vain muistanut. Tein parhaani ja hameesta tuli sellainen kuin tuli. 

Seuraavaksi tein vatsakappaleen, siis stomacherin, joka on se rokokooasujen litteä rintalauta, yleensä korea kuin mikä. Minä tein simppelin.

Seuraavaksi parantelin alushameen laskeutumistilannetta ompelemalla bum rollin. Olin ajatellut, että hyppään sen vaatekappaleen yli, mutten voinutkaan hypätä. Eli rokokooasusta on tulossa osiensa määrän puolesta melko aito. Sen vuoksi minun kai tarvii lopuksi ommella myös irtotaskut hameen alle... 

Tässä kuvasarja punapään pukeutumisen tähänastisista kerroksista:


Alimmaisena aluspaita. Siihen aikaan ei käsittääkseni ollut sukkiksia vaan sukkia, mutta Meridan mukana tulleet valkoiset sukkikset nyt ovat niin sopivat tähän tarkoitukseen, että ei kai minun tarvi tehdä asiaa vaikeaksi.

Seuraavana kureliivi.

Seuraavana bum roll.

Seuraavana alushame.

Seuraavana stomacher, vaikka, en tiedä, luullakseni kuitenkin, se kiinnitetään oikeasti päälihameeseen. Nyt kuitenkin kiinnitin sen kureliiviin, sillä tämähän on kokonaisuus, jonka päälle alan kaavoittaa viimeistä kerrosta.

Tämä vatsakappale (jonka kovikkeena on maitotölkkiä) on nerokas systeemi. On kivaa, että siisti linja kaula-aukon keskellä ja alhaalla vöytäröllä on taattu jo nyt!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti