keskiviikko 26. elokuuta 2015

Ruususen, Tähkiksen ja Meridan nukenvaatekatsaus

Sain valmiiksi renessanssihameen hihat sekä yhden prinsessaisen hameen ja aloin tietenkin miettiä, että mitä seuraavaksi. Ensimmäisenä mielessä oli samettinen renessanssihame, silkkinen renessanssihame ja silkkinen viktoriaaninen hame (minulla on hykerryttävät kankaat jonossa tuolla ompelukaapissa, jonka siivosin äsken) (josta toimesta olen varsin ylpeä), mutta sitten aloin laskeskella, että mitä vaatteita minun Animator-nukeillani on. Ja sitten piti tietysti kuvata ne. Tekosyynä, että kuvasta on helppo saada yleisvaikutelma, että mitä nukenvaatelaatikossa on (niin kuin en osaisi ulkoa kaikkia ompelemiani nukenvaatteita).

Ruususen vaatteet:


Tässä kaikki neidin vaatteet. Koska kuvaa on hivenen vaikea jäsennellä, seuraa tässä erittelykuvat.

3 pikkuhousut, 2 yöasua, 2 toppia, 2 trikoopaitaa, lyhythihainen ruutupaita, villapaita, tunika, 2 puolihametta, 2 leggingsit, farkut, sammarit, reisitaskushortsit, 2 haalariasua, takki, kolme pipoa, tumput, 2 kaulahuivia, villasukat, polvisukat, 3 kengät ja laukku.

4 kesämekkoa, liivimekko, 3 prinsessahametta, juhlahame, juhlava puolihame, juhlapaita, bolero, 2 alushametta, nilkkasukat, kengät, puuhelmet ja laukku.

Lopuksi roolivaatteet leikkejä (tai naamiaisia) varten ja balettiasut: 3 balettihametta, renessanssituhkimohame ja paita, kruunu ja olkihattu. Pinkki satiininen prinsessahame olisi kyllä kuulunut tähän kuvaan. (Laitoin kuvaan mukaan Animator-nukkejen valmisasut, jotka ajattelen kuuluvaksi Ruususen vaatevarastoon, koska Ruusus-nukke on ensisijaisesti modernia pukeutumista edustava Animator-nukkeni. Eli ajattelen, että Ruusunen on saanut Merida-, Ruusus- ja Tähkäpää-mekot joulu- ja synttärilahjoiksi tuomisina Disney Storesta :D )


Meridan vaatteet:


2 alushousut, 2 alushametta, sukkahousut (ei tainnut olla 1800-luvun alussa sukkiksia vaan sukkia), kengät, arkimekko ja irtohihat, hartiahuivi, valkoinen parempi mekko ja vyö sekä taftinen juhlahame muodostavat nuken perusvaatevaraston. Lisäksi 1800-luvun alussa elävä Merida omistaa renessanssi- ja rokokooasut härpäkkeineen (naamiais- tai näytelmätarkoituksiin).


Tähkäpään vaatteet:


Alushousut, aluspaita, 2 alushametta, polvisukat, kengät, hattu, myssy, koulupuku ja essu ja lettinauhat sekä juhlamekko.

No niin. Siinä yleisvaikutelma. Josta tulee sellainen olo, että Tähkäpää on hivenen alivarusteltu verrattuna Ruususeen ja jopa Meridaan. Asialle on tehtävä jotakin. 

Listat on kivoja. Joten.

Tähkäpää tarvitsisi ollakseen täysinvarusteltu:
kesämekon,
arkimekon,
mieluusti myös merimiesmekon, 
juhlavan silkkileningin,
yöpaidan, 
ulkotakin, 
huivin, 
neuletakin sekä 
jonkun laukuntapaisen. 
No, ja lapaset. 
Ja varsikengät. 
Hmmm. Ja villa- tai flanelliaslushameen.

Saavuttaakseen uskottavan varustelutason Merida tarvitsisi:
yöpaidan, 
toisen arkihameen, 
takin tai viitan, 
käsineet (muhvin?),
jonkun nyssykän ja
kävelykengät (ja satiinikengät) ja kai myös
villa-alushameen.

Ruusunen tarvitsisi:
uikkarit ja 
koulurepun.

Luulen aloittavani tilanteen tasapainottamisen ompelemalla Tähkäpäälle kesämekon ja kotoisan arkimekon.

(Tarvii tsekata tästä listasta vuoden päästä, että olenko tullut ommelleeksi mitään, mitä nukkeni niin sanotusti tarvitsevat. Saa heittää veikkauksia. Tehdään niistä sitten vedonlyöntitilasto :D )


2 kommenttia:

  1. Kiitokset silmänruoasta! Siellä näyttää uusi prinsessamekkokin olevan valmiina, ja prinsessaisuuden olet mielestäni tavoittanut erittäin onnistuneesti :-)
    Nukketytöt ottanevat Disney store -tuliaiset vastaan yhtä innokkaasti kuin oikeatkin tytöt, minkä olettamuksen vuoksi (ja varmaankin siksi, että olen viime aikoina nähnyt Disney-leffoja, joista minulla ei ole ollut vahvoja muistikuvia) olen suunnitellut erinäisiä tähän teemaan kuuluvia vaatekappaleita. Toivottavasti ehdin pian toteuttamaankin. Onneksi jo ideointi on hauskaa - ja listojen ja luonnosten tekeminen!
    Mitä sinun listaasi tulee, veikkaan, että Tähkäpää varmaankin epäoikeudenmukaisen vaatetustilanteen esiintulemisen johdosta saa pian ainakin toisen mainitsemistasi mekoista ja ehkä jotain muutakin listalta. Sen jälkeen kaltaisesi luova ihminen on keksinyt jo saanut suuren joukon muita toteutusta vaativia ideoita :-)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia:) hyvät on varusteet, ois joskus kiva tulla pukemaan noita nukkeja! Miten usein vaihdat niille kamppeita? Jos mulla ois tollaset huippu-upeat lahjat ommella noin hienoja, niin varmaan vaihtaisin nukkejen kuteita useammin kun omiani, suurin piirtein yhtä usein kuin nykysin Marimekon pöytäliinoja ehtiäkseni vuoden aikana nähdä niitä muuallakjn kuin kaapin hyllyllâ.

    VastaaPoista