perjantai 16. lokakuuta 2015

Nukenalusvaateasiaa ja Animator-Annan aluspöksyt

Aloitetaan alusta. Se on tämä:


Se on ystäväni Belle-nuken alusvaatekerros. Alusvaatekerros on täydellinen. Siinä on ihanan pehmeä käsin ommeltu jälki, juuri oikeat mittasuhteet ja suloisista suloisimmat pitsit. Tämä (ja muutama muu ystäväni ompelema nukkejen alusvaatekerta) on aina takaraivossani inspiraationa, kun itse ompelen omien nukkejeni pöksyjä ja aluspaitoja. Ja alushameita.

Kaikki ystäväni ompelemat nukkejen alusvaatteet ovat ihastuttavia, ja ystävänihän se oli, joka sai minut ymmärtämään, että nukke vaatetetaan pohjakerroksesta alkaen. Nykyään on itsestään selvää, että uusi nukke tarvii ensimmäiseksi alusvaatteet. Ja itse asiassa nykyään alusvaatteiden ompelu on nukenvaateompelusta kaikkein palkitsevinta ja hauskinta, vaikka ihan aluksi se oli velvollisuusjuttu. (Tekstissä on tähän mennessä toistunut kymmenen (10) kertaa sananosa 'alus'.)

Uusin nukkeni on saanut jo ensimmäisen vaatekerroksensa ja olen vapaa seuraavaksi ompelemaan hänelle villakangasmekon. Animator-Anna on olemukseltaan selvästi muita Animator-nukkeja lapsekkaampi (mikä on aikamoinen saavutus), joten päädyin ompelemaan Annalle kunnon lasten alusvaatteet: takaläppäpöksyt.


Etupitsi on oikeastikin vinossa (ei siis vain huonoa asun asettelua kuvaushetkellä). Alushaalarin mallin nappasin etsimällä kuvia 1920-luvun alusvaatteista. Kaavan piirsin itse, ja olin häkeltynyt, että se onnistui kertaheitolla mainiosti.

Tämä on aika hellyyttävä asu.

Napinläpien ompeleminen ei ollut hellyyttävää. En muista milloin viimeksi olen ollut niin hermostunut ommellessani. Kaikki mahdollinen meni pieleen, ompelin suurimman osan napinlävistä useampaan kertaan ja suhrasin aikaa koko hommaan (5 napinläpeä) reilu kaksi tuntia. Kun lasketaan nappien ompeleminen mukaan, hommaan meni kolme tuntia... Ei ollut minun paras päiväni se. Eikä mieheni.

Vielä kerron huvikseni Annan ja muiden Animator-nukkejen mittaerot.

Annan (valkoisempi käsi, vasemmalla) ranne on 6,5 cm paksu, Tähkäpään on 6 cm.  Kuten kuvasta näkyy, Annan käsi on myös isompi ja pulleampi. Tähkäpään käsi on olkapäästä ranteeseen 13 cm, Annan 12 cm.

Vaikka Tähkiksellä on mustat sukat, ei ne silti noin paljon hoikista :D Annan kintut ovat herttaisen pulleat, mutta pohkeiden ja reisien paksuudet ovat vain 0,5 cm enemmän kuin Tähkäpäällä. Annan jalat ovat 11 cm pitkät, Tähkäpään 12, 5 cm.

Nukkejen keskivartalot ovat identtiset. Luulin aluksi, että Annalla olisi lyhyempi selkä, mutta nukkejen pituusero tulee pelkästään jaloista (ja ehkä päistä)(siis, pääkoppa-päistä).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti