torstai 13. huhtikuuta 2017

Kaunottaren ja hirviön Belle pukeutui kuningatar Viktorian hääpukuun


Mainitsin edellisessä blogitekstissäni, että olen vaihtanut uudelle Belle-nukelleni vaatteet. Minun teki mieleni heti nuken saatuani kokeilla sille tätä viktoriaanista hääasua, mutta koska asun pukemisessa on jonkin verran vaivaa ja halusin kuitenkin pitää Belleä aluksi vähän aikaa keltaisessa tanssiaishameessaan, lykkäsin vaatteenvaihtotoimenpidettä tuonnemmaksi. Eiliseen.

Tämä asu taitaa kyllä edelleen olla suosikkini kaikista ompelemistani nukenvaatteista. (Tästä tulee myös eniten haikea olo. Tämä on viimeinen onnistunut pienemmän mittakaavan nukenasu, johon sormeni ja aivoni sittemmin ovat kyenneet.)

Puin Bellelle kaikki kerrokset kureliiviä lukuun ottamatta. Kuvasta muuten näkyy, miten eripituiset nuken jalat ovat! Toisen jalan polvinivel on jotenkin pielessä, jonka vuoksi nukkeparka ontuu. Osteopaattinen käsittely olisi paikallaan.

Mielestäni tämä asu kaunistaa Belle suurissa määrin. Sen vuoksi jälleen monta kuvaa eri kuvakulmista. (Palvelen jälleen ystäviäni investointipäätöksen edessä.)





Ehkä olen vain jo niin tottunut ja kiintynyt tähän nukkeen... Mutta en kyllä käsitä, miksi moni pitää sitä rumana. (No, jaa. Minustakin se oli ruma mainoskuvissa.) (Tämä on ainoa kuva, jossa toistuu aikaisempi kuvakulma.)

Kyllä! Tässä on eri kuvakulma kuin ensimmäisessä kuvassa.



Lopuksi välttämätön kermakakkuihistely.

Ja mannekiinina toimi siis Disney Storen Film Collection Belle.

5 kommenttia:

  1. Olet kyllä todella taitava näissä ompelujutuissa, aina saa hämmästyä uudelleen!

    Tuli näistä nukeista mieleen yksi tyyppi, joka Deviantart-taidesivustolla hankkii näitä erilaisia tämäntyyppisiä julkkis- ja elokuvanukkeja, ja tuunaa ne uudelleen, mm. maalaa todella realistisesti kasvot uudelleen, tekee uudet hiukset jne. Linkki on TÄSSÄ - ajattelin, että harrastajana sinua voisi kiinnostaa, jos et tästä jo ennestään tiedä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kehuista :) Ja kiitos linkistä! Toki olen törmäillyt silloin tällöin tuohon uudelleenmaalausilmiöön (lähinnä YouTubessa ja Pinterestissä), mutten koskaan ole päätynyt tuollaisille sivustoille. Upeita!

      Minuakin vähän kutkuttaisi laittaa jonkun nuken kasvot uusiksi... Mutta se vaatisi budjettia siihen, että ostaisi samaa nukkea kaksi kappaletta. En kyllä uskaltaisi alkaa maalata yhtä ainoaa nukkekappalettani, koska sössimisvaara olisi suuri :D Plus ihmisellä on kai joku raja harrastusten määrässä? Tai no... Tosiasiassa minun ei kauheasti tarvi pohtia asiaa enempiä, sillä en taitaisi nykyään pystyä noin pieneen ja pikkutarkkaan maalaamiseen. (Edelleen kyllä maalaan pientä ja pikkutarkkaa, sitten kun maalaan, mutta paperille maalaaminen on eri kuin nuken kasvojen maalaaminen. Muutamat nuken kasvot olen takavuosina maalannut ((silleen perusmaalannut, en taideteosmaalannut, kuten linkkisi mies)), ja se on kyllä ihan oma lajinsa.)

      Poista
    2. Tuon tyypin kuvia katselee ihmeissään ja ilokseen ihan tällainen nukkeja harrastamatonkin! Samoin tietysti sinunkin ompeluksiasi, niissä viehättävät erityisesti historiallinen tarkkuus ja hyvät valokuvat.

      No niin, ehkä kannattaisi ensin harjoitella vaikka joillekin vanhoille kirppari-barbeille tai vastaaville, ennen kun ryhtyy tositoimiin tällaisten keräilynukkejen kanssa. Kolmiulotteisuus tuo kyllä ihan uuden (heh) ulottuvuuden maalaamiseen ja siinä on omat tekniikkansa. Paperille maalaamisen taitaminen varmasti auttaa aloittamisessa, mutta ihan erikseen harjoiteltava taitohan tuollainen nukkemaalaus taas on. Mutta jos joskus innostut, niin tuloksia olisi kiva nähdä täällä blogissakin!

      Poista
    3. Jälleen kerran kiitoksia :) Mukavaa että tituleeraat nukkekuviani hyviksi :) Tasalaatua en valitettavasti kuviin saa, koska digipokkarilla on huonoja ja hyviä päiviä, ja järkkäri on käytössäni vain harvoin. Ja usein en jaksa viritellä "kotistudiota" pystyyn, usein ei riitä valo, jne.

      Haluaisin ommella historiallisesti vieläkin tarkempia hameita, mutta nuo hassut isopäiset sarjakuvamaiset pömppömaha -Animatorit eivät oikein motivoi ihan viimeisen päälle yrittämiseen :D Barbikokoiset nuket taas ovat aivan liian pieniä minulle nykyään, sitä paitsi muutenkin vähän kookkaampi nukke mahdollistaa yksityiskohtaisemman ompelun. Takavuosina masennuin aina, kun näin netissä upeita kuvia historiallisista nukenvaatteista. Sitten hoksasin, että mittakaava oli tuplasti barbeja isompi. Tieto ei vähentänyt upeiden ja taiturillisten käsitöiden (taideteosten!) arvostamista, mutta nosti pikkiriikkisen omaa itsetuntoa. Muotinukkekokoisen nuken hankinta olisi siis perusteltua, mutta niitä ei saa (mieleisiäni) edulliseen hintaan, ja nukenvaateompeluharrastusperiaatteisiini kuuluu, että kustannukset pysyvät kurissa.

      Joo, mikäli aloittaisin nuken kasvojen maalaamista, pitäisi hankkia kirppisnukkeja (tai -nukke, jonka kasvot maalaa monesti). Aika monta versiota menisi varmasti piloille... Etenkin koska en ole milloinkaan innostunut harjoittelemaan edes paperille realistisia kasvoja. Enkä minä nukellekaan yrittäisi realismia. Mutta itse maalaamalla voisi saada nuken kasvoihin sellaista pehmeyttä, mitä perus tehdasnukella ei koskaan ole.

      Mitä tulee nukkeharrastamattomuuteesi, niin minulla on kutina, että mikäli ihminen harrastaa yhtäkin taiteen tai käsityön alaa, hän usein on kiinnostunut muistakin harrastushaaroista ja osaa arvostaa kaikkea käsillä tekemistä. Ainakin itse lumoudun melkein mistä vain tyyliin kalligrafiasta ja kirjonnasta aina kellojen rakentamiseen.

      Poista
    4. No nyt vasta ihme onkin, digipokkarilla! Erityisesti ihailin reissukuviasi, ne taisivat olla järkkärillä otettuja.

      Taideteoksia käsityötkin ovat, harmillisen harvoin niitä kuitenkaan taiteen piikkiin laitetaan. Minulla on vähän samanlainen kutina, kyllä teokset käsityökoruista ja kaikenlaisiin veistoksiin ja vaikka ekograffiteihin asti viehättävät vähintään jossain määrin .

      Poista