maanantai 21. elokuuta 2017

Elsan asu: punainen villahame (oikeasti flanellihame)

Hyvää loppukesää kaikille! Palaan linjoille rysäyttämällä saman tien useamman kuvapostauksen Elsa-nukkeni asuprojektin etenemisestä. (No, saa nähdä miten rysäyttämisen kanssa käy. Yksi kerrallaan ajattelin nämä kirjoittaa ja julkaista. Ja vasuri irtisanoi jo käyttösopimuksensa. Sille kuvien valitseminen ja pienentäminen ja lataaminen oli jo liikaa.) (Olen siis jo ladannut valitsemani kuvat tekstiluonnoksien pohjiksi. Tykkään aina ensin tehdä sen kökköpuuhan. Sen jälkeen saa sitten valita, miten paljon lörpöttelee sanoja kuvien sekaan. Nyt pitää lörpötellä aika vähän tai sitten siirtää juttujen kirjoittaminen tuonnemmaksi, koska pelkän oikean käden käyttö on tosi kömpelö hommeli tietokonejutuissa.)

Olen viimeksi kirjoittanut täällä blogissa Elsan (satukansanpukuhenkisestä) asusta tammikuussa. Kukaan ei varmaan muista, millainen idea minulla oli. Jos jotakuta kiinnostaa tsekata, asun suunnittelupiirrokset löytyvät täältä. Asun materiaalisuunnitelmat löytyvät täältä. Ja täällä on kuvia jo valmistuneesta pellavapaidasta. Kun katsoin tuossa noita kahden ekan linkin juttuja, hämmästyin, miten tarkkaan olen pysynyt suunnitelmassa. Materiaalit ovat pysyneet melkein samana kuin alkujaan suunnittelin. Ja asun kokonaisuuskin on kasautumassa jotakuinkin alkuperäisen idean mukaan. Ennakoin silloin tammikuussa, että ompelemani puuvillainen alusmekko ei taidakaan toimia asun alla. Sekin täsmää nykyhetkeen. Olen hyllyttänyt alusmekon muita tarkoituksia varten.

Ja sitten. 

Olen nyt saanut aluspaidan lisäksi Elsalle kasaan kuusi asun osaa. (Hartiahuivia tosin ehkä ei voi laskea mukaan, koska sen olen vain leikannut muotoon. Kai minä sen joskus päärmään tai jotain, mutta en kyllä ihan heti.) Ensimmäisenä (tammikuussa tekemäni aluspaidan jälkeen) tein punaisesta flanellista puolihameen. (Alkuperäissuunnitelmassa siitä piti tulla alushame, mutta se on kyllä ollut joku ajatuskatkos. Ei niin tönköstä kankaasta voi alushametta tehdä.) Tässä kuvia siitä:


Tässä selitys minkä vuoksi kaikki nukenvaatteeni ovat karvaisia jo ennen kuin ne valmistuvat.

Alkuperäiset helmakirjailusuunnitelmat olivat Erittäin Paljon Kunnianhimoisemmat. Mutta tuo pelkistetty koristelu toimii kyllä mainiosti.

(Lainaessu ja lainakalsongit.)

Päätin toteuttaa asusta tämän hameen ensimmäiseksi (toiseksi), jotta saan Elsalle kivan kokonaisuuden päälle puettavaksi. Jos homma olisi tyssännyt heti alkuunsa, olisi tämäkin kokonaisuus ollut ihan tyydyttävä väliaikaratkaisu.

Tämän hameen kanssa pitää poseerata aina helma koholla. (Tulette huomaamaan että näin on!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti