sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Irlannin-matka, osa 3: Pukunäyttely Castletown Housessa

Informaatiota tässä ei paljoa ole luvassa. Casltetown House on kartano. Se sijaitsee Irlannissa Kildaren kreivikunnassa, Celbridgen kylässä (tai kaupungissa), lähellä Dublinia. Kartano on rakennettu 1700-luvulla ja se on komia. Nyt siellä oli näytteillä The Berkeley Costume and Toy Collection, josta en tiedä muuta kuin että se sisältää pukuja ja leluja 1700- ja 1800-luvuilta. Tässä kuvia puvuista. Käytin energiani katselemiseen ja kävelemiseen, en lukenut yhden yhtä selitystä yhdestäkään asusta. Joten info loppui tähän.

Näyttäisi menevän empireen. Pikkutytön myssy on huomattavan näperreltyä pitsityötä. Varsin sievä tuo vaaleansininen jakku. Samoin ilahduttaa silmää vaaleansininen seinä.

On rokokoohenkistä 1700-luvulta.


Kangas miellyttää silmää. Eikä pitsikään ole rumaa.

Tyypin alushame on tikattu!

Tyypin hameessa on esimerkillisiä kirjailuja.

Nämä kakaranuket vähän jotenkin ovat kaameita. Vähän.

Näyttelyn hameista oli kiinnostavaa syynätä, miten ne on kasattu. Ystävä tiesi selittää tarkemmin siitä, miten asut rakentuvat. Naisten päälihameet ja etukappaleet ovat käsittääkseni kiinnitetty neuloilla alempiin vaatekerroksiin. Niin sitten vissiin tässäkin. (Vaikka tosin malli näyttää olevan alusvaatteita.)

Miksi miehet eivät enää pukeudu tyylillä?

Jätän kokeilematta nukelle. Kyseessä on sack-back/Robe à la française (säkkiselkä?). En ihan hahmota, miten se ommellaan. Takahelma ja selkäviitta kun on yhdestä palasta..


Siinä olisi taas kirjontoja.

Tulee mieleen Napoleonin ajat 1700-luvun lopulla, ennen empireä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti