perjantai 14. marraskuuta 2014

Marraskuun mönkijäiset

Marraskuu mönkii ikkunanraoista sisään, valuu pitkin seiniä ja lattioita ja hiipii kaikkialle. 

Ulkona se on vienyt lehdet puista, värit maailmasta ja auringon taivaalta. Korvaukseksi se tarjoaa beigenharmaanvalkoista taivasta aamusta iltaan, sumusadetta, sadetta, sumua, hyytävyyttä ja mysteerisyyttä. Hyvänä päivänä sen mysteerisyyden voi laskea jonkinlaiseksi Muumilaakson marraskuu -tekijäksi, positiiviseksi hämäräperäiseksi pysähtyneeksi mahdollisuudeksi nähdä epätodellisia tai epätodennäköisiä asioita (tämä ei ollut analyysi Muumilaakson marraskuusta, huom.). Huonona päivänä marraskuun mysteerisyys rajoittuu siihen, ettei ikkunasta ulos katsoessaan voi määrittää, sataako ulkona vai eikö sada.

Sisällä marraskuu saa aamutossut ja maton liittoutumaan yhteistoimintaan, jonka tavoitteena on kampittaa ihmisiä. Lisäksi marraskuu kaataa vesivärivedet pitkin lattioita, linnoittaa näkymättömän muurin käsityökorin ympärille niin, että käsityökoriin ei voi koskea, liima kirjat kirjahyllyyn, jumittaa netin, kadottaa tavaroita ja rikkoo toisia tavaroita, tai ensin kadottaa tavaroita ja sitten rikkoo ne, ja täyttää  pesuhuoneen litimärillä ulkotakeilla.

Ihmisessä marraskuu aiheuttaa lyhytnäköisyyttä, luovuttamista, kylmiä varpaita sekä mökötystä.

Kuvan tilanne on sikäli liioitellun positiivinen, että ulkona näkyy lunta.
Marraskuuta vastaan voi taistella mm. seuraavin keinoin:

- Hankkimalla kissan, joka viihtyy kokopäiväisesti sylissä lämmittämässä. Kissan tyytyväinen hyrinä saattaa hetkeksi saada ihmisen luulemaan, että maailmassa on kaikki hyvin.

- Hankkimalla kuumavesipullon, joka lämmittää syliä sekin, mutta kehräämättä. Lisäksi se voi lämmittää esim. varpaita (niin kissakin), selkää (niin kissakin) sekä niskaa (kissa harvemmin). Myös kauratyyny voi lämmittää niskaa ja selkää ja varpaita, mutta sen vaikutusaika on kuumavesipullon vaikutusaikaa huomattavasti lyhyempi. (Niskassa kauratyyny on hivenen mukautuvaisemman tuntuinen kuin kuumavesipullo.)

- Hankkimalla tilkkutäkin, jossa on iloisenvärisiä tilkkuja.

- Juomalla kuumaa juotavaa aamusta iltaan.

- Päättämällä, että justiinsa marraskuussa ei tarvitse pelastaa koko maailmaa ja keksiä elämänsä kaikkiin ongelmiin ratkaisua. Muina kuukausina saa sitten vapaasti olla nerokas yli-ihminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti