sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Renessanssiasun alushame ja irtotasku

Luulen, että olen vähän addiktoitunut nuken alusvaatteisiin. Tällä hetkellä nukenvaatevarastojeni suosikkini taitavat olla takamusrulla ja irtotasku. Mitä turhempi vaatekappale, sitä mahtavampaa! (Takamusrulla silti ei ole ihan turha, sillä se tuo muotoa hameeseen.)

No niin. Saanko esitellä renesanssiasun uusimmat osat:


Tämän tehtävä on pitää päälihameen runsas helma poissa nuken kintuista. Helpottaa kävelyä.


Tähän on sisäänpääsy päälihameen sivusaumasta. (Tämä on myrkkypulloa ja tikaria varten. Sain myön asiallisen vinkin, että muutama jalokivikään ei tekisi huonoa.)

Renessassiasun pohjakerros on nyt kasassa. On aluspaita ja -hame, sukkikset, kengät ja tasku. Hihat kun saan valmiiksi, pitää miettiä kirjoako liiviin koristuksia vai ei. Työn alla on myös vyö, jota puuhaan pikkusiskon rikkinäisestä korusta. Viittakangaskin on jo olemassa. Eli onhan tässä vielä moni asia kesken, mutta kyllä enemmistö on jo valmiina. (Oijoi. Kun asu on valmis, olisi hauska seilata nuken kanssa Suomenlinnaan ottamaan kivoja kuvia.)


Tästä samettisesta puolihameesta lohkaistaan vielä jonakin päivänä viitta. Jo tänä vuonna, toivon niin. Olen suunnitellut tekeväni lopusta kankaasta  komeanpuoleisen renessanssihameen, mutta se saattaa jäädä joksikin eläkepäivien projektiksi. Johan tässä on jonossa kolmekymmentä muutakin hamesuunnitelmaa. (Ja tilkkutäkki.) (Ja nukkekotiprojektit.) (Ja hienosteluhartiahuivin kutominen.) (Ja tuhat muuta juttua. Puhumattakaan maalausaiheista.)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti