maanantai 13. heinäkuuta 2015

Renessanssihameen hihojen puuhaamista




Tuli valittua sen verran työläs tapa näpertää nämä, että heti alkoi hyytymys, ja vasta neljännes on valmis. (Voi silti olla, että hyytymys ei johdu hihoista. Ehkä olisin hyytynyt joka tapauksessa.) Nyt onneksi sain kuitenkin sen verran valmista, että saatoin sovittaa toisen puolen hihoja. Tulos antaa potkua tehdä homma loppuun saakka, koska asuhan alkaa näiden hihojen kanssa näyttää renessanssilta.


Hihat ovat tällaisia simppeleitä kaistaleita (joiden malli perustuu ihan vain omiin järkeilyihini maalausten perusteella, ei mihinkään oikeaan kaavaan), joihin on ommeltu rinkuloita kiinnitysnauhoja varten.

Halusin vuorittaa hihat, jotta saan käyttää niitä kumminpäin vain. Reunapistot jäävät aluspaidan hihojen alle piilon, vaikka alkuperäinen ajatukseni oli kyllä, että en saisivat näkyä.

Tällainen on puolivalmis hiha. Tuohon vuori päälle. (Rinkuloiden ompeleminen paikoilleen on tylsääää.)

Sitten hihansovituskuvia eri vinkkeleistä. Kiinnitysnauhat ovat kuvissa virkkuulankaa. Tarkoitukseni olisi saada jostakin mustaa sekä pronssinväristä ohuinta mahdollista organzanauhaa nyörityksiin. Organzaa siksi, että siinä on hyvä pito. Ja mustaa ja pronssinväristä siksi, että haluan kahdet erilaiset nyörit, kun kerran olen nähnyt rinkuloiden kiinnittämisen vaivan (rinkuloiden idea on, että voin vaihdella helposti nyörejä).






Värilliset nyörit toivottavasti tuovat ilmettä tähän näkymään.



2 kommenttia:

  1. Todella mukavaa seurata tämän asun rakentumista! Kerrassaan kauniit hihat ja ovat selvästi suurelta osin vastuussa puvun renessanssisuudesta. Aiemmin esittelemäsi Cartridge-laskokset ovat mielenkiintoinen tuttavuus, pitänee joskus kokeilla ihan siksi, että tekniikka vaikuttaa kiehtovalta :-)
    Vaikuttaako siltä, että nämä pienoiskoossa kokeillut ratkaisut olisivat suoraan siirrettävissä omaan pukuusi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa että on mukavaa :)

      Kävin eilen vihdoin Hakaniemen kauppahallissa (paikalle päästyäni olin sen verran huonovointinen, että jäi kauppahalli kiertämättä, mutta yleisvaikutelma oli ihastuttava). Etsin heti yläkerran portaat ja siellä etsin heti nauhakaupan, enkä sielläkään paljoa nyhjännyt. Organzanauhaa ei löytynyt kapeana, mutta onneksi siellä oli ohutta nyöriä, jossa oli aika hyvä pito, kun testasin solmuja. Niin että kohta (hmmm... ainakin luulen että kohta) on kuvia hihoista vihreiden ja kullanväristen nyörien kanssa! Toivon että nyörit lisäävät vielä hameen renessanssivaikutelmaa. Ja joo, hihat ovat selvästi hameen se renessanssijuttu. Ilman niitä se voisi olla lähes minkä tahansa aikakauden ja minkä tahansa länsimaisen kulttuurin maalaisneidon puku.

      Kuulin mummiltani, että hänelle tuo cartridge-laskostekniikka on tuttu nimellä "rynkkääminen". Esimerkiksi kansallispuvun hihat (en muista oliko hihansuut vai olkapäät vai kummatkin) ja hameen helma ovat usein rynkätty (sana taitaa tulla ruotsista). Joka tapauksessa joo, luulen että ainakin alushameeni helma tulee olemaan "rynkätty". Päälihameesta en tiedä vielä, kun malli on mietinnässä. Nämä nuken hihat ovat vahvistaneet haluani tehdä tuollaiset itsellenikin. Aluspaidan tursuaminen eri kohdista on vain niin jees!

      Poista