torstai 17. syyskuuta 2015

Perinteikkään Irlanti-nukenvaateleirin tuotantoa: empiremekko Meridalle

Olen matkustanut sinne ja takaisin! 

Sinne otin mukaani vihreää samettia, jotta ompelisin Meridalle takin. Lisäksi otin mukaan ruutukankaan, josta ajattelin ommella Meridalle arkimekon, mikäli ehdin. Mutta unohdin ottaa mukaan jonkun Meridan valmiista mekoista. Joten takin ompelua oli turha miettiäkään, kun ei ollut mitään, minkä päälle sitä mitoittaa. Niinpä suunitelma kääntyi nurin. Piti ensin ommella jotakin takin alle, ja sitten vasta itse takki, mikäli ehdin. En ehtinyt. Joten esittelyssä (vain täällä ja tänään): Meridan Uusi ja Muuntautumiskykyinen Arkimekko!


Sovitusnukkena Irlannissa oli Animator-Anna. Joka on lyhyempi kuin muut sarjan nuket... Jota asiaa en muistanut kun käänsin tämän mekon helmaa... Joten mekko on lyhyempi kuin Meridan muut mekot. Jonka vuoksi alushame on liian pitkä (olen taittanut sen piiloon tuossa kuvassa). Joten vaihtoehtona on joko purkaa ruutumekon helman käänne ja pidentää helmaa (niin kuin muka!) tai ommella uusi alushame (ai kauheeta miten traagista! miten kestän!).

Vihreän vyön kanssa hameessa on enempi ilmettä, kun hihat on näin.  Vaikka ruutukangasvyökin kyllä on tosi kiva. Itse asiassa tykkään kummastakin enemmän.

Pikku-pikku-nöpöiset puhvit.

Ja! Tadaa! Osasitteko odottaa tätä!

Vyö näyttää hauskalta myös täten eteen sidottuna. Keksin asian mallimekosta. Josta keksin myös, että en tee kiinteitä pitkiä hihoja. Mallimekon (ja muiden katselemieni pitkähihaisten empirehameiden) hihat olivat niin selvän kiinnostavasti sellaiset, että puhvin ja suoran pitkän hihan välissä oli ilmaa, että itselleni tuli mieleen, että oli niissä oikeissa hameissa sitten irtohihat tai ei, minä voin tehdä irtohihat, koska loppuvaikutelma on sama ja saan hameesta muunneltavan. Oliko selkeästi muotoiltu virke?

Tuli kesämekko.

Huivi luo aina elegantin vivahteen.

Ystävän kanssa räknättiin, että ei kannata tehdä hihoja ihan ympäri kokonaan. Se oli hyvä ja oikea ratkaisu.

Rokokoohameesta lähtien olen vuorittanut kaikkien mekkojen yläosat. En tiedä, miten siinä niin kävi. Mutta rakastan vuorin tuomaa selkeää ja huoliteltua loppuvaikutelmaa.




2 kommenttia:

  1. Voi apua, miten hieno! Taitaa olla terveyden kannalta parempi palata tekemään jotain, missä tunnen olevani hyvä. Käsityöt eivät kuulu niihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Tykkään mekosta itsekin. Sen kangas on niin aivan ihanan pehmeää ja kotoisaa.

      Minulla on itselleni sellainen sääntö, että jos (vapaaehtoisesta) tekemisestä tulee hyvä mieli, kannattaa tekemistä jatkaa. Jos (vapaaehtoinen) tekeminen vain kuluttaa, väsyttää ja kiristää hermoja, kannattaa siirtyä toiseen puuhaan. Minulle ompelu aluksi oli takkuisaa ja epävarmaa (vieläkin on aina välillä), mutta sain siitä tekemisen iloa, joten jatkoin puuhaa. Sitä en osaa sanoa, miten hyväksi ompelu on fyysiselle terveydelleni... Mutta mielenterveydelleni se tekee erinomaisen hyvää!

      Poista