tiistai 25. lokakuuta 2016

Hämmästyttävää kyllä: Moderneja nukenvaatteita! Sammarit, hippipaita, yöpaita, kesämekko ja balettiasu.

Paluu arkeen! Ensinnäkin nukkekuvaus palasi Irlannin satumaisemista pianon päälle. Toiseksikin nukenvaatetilauksen vuoksi piti palata 1700-luvulta nykypäivään ja unohtaa pet-en-l'air-takit ja kureliivit. Ja se oli vaikeaa. Oli korkea aika saada perustilaus (yömekko ja balettiasu, 3-vuotiaan Merida-nukelle). Nimittäin. Osaan näköjään kaavoittaa pet-en-l'airin ja ommella sen. Ja osaan kaavoittaa ja ommella nuken kureliivin. Mutta! Kuminauhavyötäröinen tyllihame! Se muodostui ylivoimaiseksi älylliseksi esteeksi ja onnistui vain, koska isosisko antoi olennaiset vinkit. Sitten meditoin asiaa sohvalla 30 min silmät kiinni ja visualisoin pääni sisässä ratkaisuja, että miten kuminauhavyötäröinen puolihame siis tehdään. Ja kun keksin että miten, koin olevani varsinainen ydinfyysikko koska olin onnistunut ratkaisemaan asian. 

Tilausvaatteiden jälkimainingeissa syntyi vielä kesämekko ja samettihousut ja paita. Sittemmin olen palannut ruotuun eli 1700- ja 1800-luvulle.

Olen pitkään suunnitellut raglan-mallisen tunikamaisen paidan ompelua.  Tällainen siitä tuli. Ompelin myös sammarit ja pistin asukokonaisuuden myyntiin. (Maltoin.)(Mikä on tosi hyvin, kun ottaa huomioon, että paita on prototyyppi.)
Ompelukone on hyvä kirjomaan.

Kannatan edelleen nukenvaatteissa lievästi ylipitkiä lahkeita ja hihoja. Juuri oikeanmittaiset näyttävät helposti mölöltä, kun raajoissa on niin vähän mittaa ja kangas yleensä vain tönköttää.
Hippipaita on hauska puolihameen kanssa.


Tämä puuvillainen yömekko oli tilaustyö.
Pitkästä aikaa treenasin taas tarrakiinnityksen ompelemista, jotta 3-vuotiaan on helppo pukea ja riisua nukkeaan.
Tässä mekko, jota olin ompelemassa myyntiin, mutta joka päätyi yllätyslahjaksi, koska kesken ompelun mekko alkoi huomautella, että se haluaa yllätyslahjaksi eikä myyntiin.
Kangas on hyvin ilmavaa puuvillaa. Tein helmasta kevyesti kaareilevan, koska suuri kukkakuvio jotenkin tuntui tykkäävän siitä.





Tietenkin hameen alle piti saada tylliä.

Tässä tajunnanräjäyttävä tyllihame. Fysiikan Nobel minulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti