maanantai 16. tammikuuta 2017

Elsan asu edistyy

Alushameen toinenkin hiha tuli valmiiksi. Alushame saattaa toimia paremmin kyllä kesämekkona (jos sen alle pistää alusmekon :D ). Ystäväni ennakoi luultavasti ihan oikein, kun kysyi, mahtaako alusmekko olla kerroksissa kovin kätevä. Pellavasta tulee aika tökköinen paita, ja liivi, liivihame, pellavapaita sekä pari puolihametta alusmekon päällä saattaa olla liikaa, jos haluan päälimmäiseksi vielä takin. No. Eihän kaikkea ole pakko pukea aina kerrallaan! (Mutta jos jätän alusmekon asun alta pois, pitää minun ommella puuvillainen puolialushame sentään. Vaikka siitä tulee kertymiä nuken vyötärölle, merkitsee raikas valkoinen alin kerros enemmän.)


Paidan leikkasin jo kaula-aukon huolittelusuikaletta ja hihan mansetteja lukuunottamatta:


Jää nähtäväksi, olenko laskeskellut oikeita mittasuhteita. Käytännössähän nämä vain on kokeiltava. Ohueen puuvillaiseen paitaan laskeminen olisi ollut helpompaa, koska olen ommellut materiaalista jo kolme aluspaitaa. Pellavan jäykkyyden (vaikka kangas onkin ohuinta löytämääni pellavaa) seurannaiset näen sitten vasta, kun olen saanut paidan kasaan.

Asun materiaalit alkavat valikoitua (alusliivin kangas on vielä mietinnässä). Matkan varrella asuun tarttunee lisää kirjontavärejä ja ehkä värillisiä pitsejä ja mahdollisesti kontrastikankaita. Voihan. On ollut kiva ommella pieru ilmassa -takkeja ja kumppaneita, mutta nyt kyllä on ihan sellaista mielipuolista onnea ilmoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti