tiistai 7. lokakuuta 2014

Torkkutäkin suunnittelua

Kirjoitan tätä parvekkeella. Olen tässä kuin parantolassa ikään. Tuolit vastakkain. Jalat toisella tuolilla tyynyn päällä, täkkiin käärittynä. Kuumavesipullo täkin sisällä. Päälläni on kunnon norjalainen villapaita, kaulahuivi ja villapipo. Harteillani on islantilainen villapeitto. Join juuri kupin höyryävän kuumaa mustaa teetä. Sormet kihelmöivät vielä teemukinjälkeistä lämpöä. Ilma on raikas ja sitä on hyvä hengittää. Tuuli suhisee haavanlehdissä niin voimallisesti, että liikenteen äänet peittyvät. Ja puut ympärilläni luovat keltaista sijaisvaloa silloin, kun aurinko on pilven takana.

Olen päätynyt torkkutäkkini kanssa ainakin jonkinlaiseen malliratkaisuun. Leikkasin kankaista jo puolet (jokaista sorttia), jotta saatoin sommitella kaikenmoisia vaihtoehtoja. Täkin keskustan mallin löin jo lukkoon ja aloin ommella sitä. Reunoja ehtii miettiä vielä, koska en ihan hetkeen pääse kuitenkaan niihin.


Keskelle tulee yhdeksän tilkun blokkeja (aijai kun kuumavesipullo tuntuu mukavalta varpaissa) punaisin ja sinisin kehyksin. Keskustan ympärille mietin tuollaista kehystä, jossa Jelly Rollin tilkut vuorottelisivat vaaleanpunaisten tilkkujen kanssa.

Tykkään niin paljon samanväristen mutta erisävyisten tilkkujen kanssa pelaamisesta, että mietin kehyksiin ja ympäröivään boordiin systeemiä, jossa olisi samanvärisiä keskittymiä. Eli tuossa mallissa punainen merkkaa kaikkia erikuvioisia punaisen-, vaaleanpunaisen ja viininpunaisenvärisiä tilkkuja. Sininen kaikkia eri sinisiä, keltainen beigenvalkoisenokrahtavia ja vihreä vihreitä. Mietinnässä on, mitä väriä käyttäisin noissa boordeissa, jotka olen jättänyt värittämättä.. Kontrastiksi tarvitsisi olla jotakin muuta kuin pelkkää vaaleanpunaista.

Neljä blokkia valmiina!2 kommenttia:

  1. Aikamoinen urakka edessä, mutta hyvältä näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tuossa tekeminen heti kesken lopu, vaikka se torkkutäkki vain onkin. Onneksi mulla ei ole mikään kiire. Kunhan teen ilokseni. Saa nähdä, missä tahdissa sitten valmistuu :) (Just nyt nimittäin syyhyttäisi laittaa nukkekodin keittiö kuntoon, ja jos alan siihen puuhaan, unohtuu täkki kokonaan ties kuinka pitkäksi aikaa...)

      Poista