torstai 16. helmikuuta 2017

Disney Storen Film Collection Belle -nukke (yleisesittely)

Nyt seuraa taas todella paljon kuvia. Tällä kertaa ajattelin pläjäyttää infoähkyn kuvien muodossa solidaarisista syistä, sillä tiedän ystäväpiirissäni ainakin kaksi henkilöä, jotka ovat pohtineet tämän nuken ostamista. (Ehkäpä tästä on hyötyä myös joillekin muille nukkeostoksia pähkäileville.)

Tässä viestissä esittelen Belle-nuken ensi- ja yleisvaikutelmaa. Seuraavaa blogitekstiä varten olen valinnut 22 potrettia nukesta. Niin että luvassa todellakin on paljon kuvia.

Päätin ostaa Film Collection Bellen kaksi vuotta sitten. Nukke toki ei ollut silloin vielä markkinoilla. Mutta Film Collection Cinderella oli. Kuolasin sitä Disney Storessa valitessani siskolleni primayksilöä (kaikissa Disney Storen nukeissa olisi eduksi, että pääsee liikkeeseen valitsemaan nuken; kasvojen maalauksissa on eroja, ja toisilla nukeilla on suttuja ja liimaa naamassa...). Tiesin silloin kuitenkin jo, että vuonna 2017 tulee Kaunottaresta ja hirviöstä uusi elokuva, ja oli tietysti selvää, että silloin tulee myyntiin Emma Watsonin näköinen Belle-nukke. Koska minusta brunetit nuket onnistuvat keskimäärin olemaan kauniimpia kuin blondit nuket, päätin säästää Tuhkimo-pennoset ja ilmoitin ystävälleni, että hän saa todistaa, että täten siirsin itselleni osto-oikeusoption Belle-nukkeen, mikäli kyseinen nukke tulee viehättämään minua.

No viehätti se. Ongelmallista vain oli, että ne ruojat pistivät myyntiin kaksi nukkea: toinen on kelta-asuinen tanssiais-Belle, toinen on siniasuinen maalais-Belle. Maalais-Belle viehätti minua enemmän, mutta se myydään yhdessä Gaston-nuken kanssa, jonka vuoksi pakkauksen hinta on tuplasti enemmän kuin tanssiais-Bellen.  Pähkäilin asiaa internetin äärellä varsin perusteellisesti. Kun sitten kuulin, että voisin saada agentin Nizzan Disney Storeen, valtuutin agentin tuomaan minulle sieltä edullisemman Bellen, mikäli agenttini julistaa sen mielestään yhtä kauniiksi kuin tuplapakkauksen Bellen. Ja niin agentti totesi nizzalaisten nukkejen äärellä, että Bellejen esteettiset ominaisuudet ovat niin tasa-arvoiset, että minun kannattaa säästää rahani ja ommella itse nukelleni maalaisasu, ja sitten hän valitsi hyllyltä primayksilön. (Oletan hänen valinneen primayksilön, sillä saamani nuken kasvoissa ei ole tuhruja.)

Sitten kuviin. Valitettavasti kameralla oli paha päivä. Se tarkensi justiinsa sen verran kuin sitä huvitti, joten seassa on enemmän ja vähemmän tarkkoja otoksia.


Pakkaus on tässä jo kertaalleen avattu, jonka vuoksi sen alareuna on vähän tuollainen irvistäväinen.

Pakkauksen kääntöpuolen kuva. (Aijaijai, en kestä odottaa enää kuukautta elokuvan ensi-iltaan!)

Katsokaapa te nukkepakkauksia avanneet tätä! Käsittämättömän minimaalisen vähän askarreltavaa! Pakkauksen pohjassa oli vielä yksi tuollainen, missä on tuota muovinarua. Mutta kumpikin muovinarusysteemi oli avattavissa parilla kiepautuksella. Ei saksia, ei irvistyksiä, ei verta, hikeä ja kyyneleitä!)

Tällainen mytty.

Ennätyksellisen vähän pakkaussilppua. Kuten kuvasta näkyy, noita tuollaisia pikkuisia muovisia systeemejä, niitä joilla sukkapakkauksetkin niputetaan, oli jonkin verran. Niiden poistamiseen meni eniten aikaa. Niiden idea oli pitää hametta ja korua paikoillaan, mutta koska minä en aio laittaa nukkea takaisin pakkaukseen, nipsaisin kaikki pitimet pois, koska halusin, että hame pääsee laskeutumaan vapaasti. (Kaikesta nuken pakkausjutuista huomasi, että tuote on suunniteltu seisomaan iankaikkisesti pakkauksessaan, jos ostaja niin haluaa.)

Hyväksymistarkastus.

Jossakin netin syövereissä törmäsin kommenttiin, että nuken hame olisi täysympyrä. En hoksannut tsekata asiaa kun riisuin hameen. Mutta levittelin helmaa tuossa ja väittäisin, että hame ei ole ympyrä/kello. Mielestäni se on sivuilta pidempi, ja näin vaakatasossa hameeseen tulee lievä rokokoolinja-assosiaatio. Ainakin minulle. (Asu on kaksiosainen, ja helman keskikohtaa ei ollut keskitetty kohdalleen ((joo, kirjoitin juuri "keskikohta keskitetty kohdalleen")) nukkea pakattaessa.)

Nuo kapeat nauhat olivat alunperin niillä muovinipsusysteemeillä ojennuksessa.

Lähikuvaa miehustasta ja kasvoista. Kaukaa katsottuna miehusta on ihan jees. Mutta noin yleisesti sanoisin, että se on nuken heikoin lenkki. Mielestäni se on vähän karkean kömpelö. Kuten näkyy, nuken toiseen korvaan on maalattu erikoislaatuinen korvarengas. Oikeastaan sitä ei edes huomaa, joten se ei häiritse. (Silmässä oleva valkoinen läikkä on jokin mystinen kuvausonnettomuus. Nuken silmässä ei oikeasti ole värivirhettä.)

Suurimmassa osassa kuvia Bellen iho on vähän harmahtava. Tässä ollaan lähellä totuutta.

Täten oli helma oli klipsutettu. Tästä näkee myös, miten helman kerrosten käänteiden ompeleiden päätökset eivät ole kovin läheistä tarkkailua kestävää.

Tämä laahusta paikallaan pitävä ommel ärsytti  minua.

Koska se oli ommeltu kerrosten läpi erikseen lopuksi, poistin sen helposti.

Tässä näkyy kankaan tekstuuria jossakin määrin. (Nuo pikkuklipsujen ((klipsu on väärä sana, mutten keksi parempaakaan)) tekemät reiät eivät näy minnekään. Sitä paitsi ne ovat häivytettävissä, kun vähän kynnellä raaputtaa kangasta.)

Tässä kankaan tekstuuri oikein kunnolla. Koska olen ommellut nukenvaatteita laadukkaista ja jopa ökylaadukkaista materiaaleista, tämä keinokuituisuutta huutava kangas vähän satuttaa sielua. Etäämmältä tarkasteltuna hame toki läpäisee seulan (pidän sitä varsin viehättävänä), mutta läheltä tarkasteltuna kankaassa on hieman verkkomainen ja karkea vaikutelma.

Tässä näytettä langanpätkistä, jotka leikkasin pois ennen kuin edes otin hameen alta paperit pois. Lasten leikkejä tämä mekko ei kestäisi kauaakaan, sen verran riistyväistä kangasta.

Tässä oli liian monimutkainen syvyysulottuvuus kameran ymmärrettäväksi :D Ei kyennyt tarkentamaan kumpaankin kenkään, ei.

Minun peukaloni ja etusormeni tarvitsisivat rasvausta. Tuo koru on ihan hauska, mutta jos aion pitää sen nuken kaulassa, vaihdan siihen paremman nauhan tai ketjun. Tuo muovipunosnauha on nolo.

Jjjjep. Kyllä purin kampauksen. (Kun olin kuvannut nukkea ensin.)

Vielä löytyi yksi nipsuklipsusysteemiasiahommeli.

Tämä oli jännittävä yllätys.

Jos tuo toinen jalka näyttää teistä näyttää kierolta, se johtuu siitä, että se on umpikiero. Nuken vartalo on sama kuin Disney Storen Classic-sarjan nukeilla. (Erittäin sama: Meridallanikin on kiero jalka.)



Pitihän sille pikaisesti sovittaa jotakin itse ompelemaani. Kuvasta näkyy hyvin nuken pikkusormeen maalattu sormus.

Hameosuus on ihanan raskas. Sen yhteensä viisi kangaskerrosta tuovat helmaan yllättävän paljon painoa.

Päänkokovertailu. Vartalot ovat nukeilla identtiset.

Toinen kokovertailu.


No niin. Loppu. Potrettikuvia seuraa ehkä tänään jo.

Mainittakoon vielä, että minulla on tänään typo-päivä. En jaksa enempiä enää korjailla, ainakaan nyt. Niin että antakaa anteeksi jos teksteihin jäi jotakin noloa.

*** Edit ***

Potrettikuvat löytyvät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti