Aikakausipukuja nukeille / Period costumes for dollsOlen koonnut tälle sivulle kuvia ompelemistani vanhanaikaisista barbikoon nukenvaatteista. Niitä on jonkin verran, mutta olisi mieluisaa, jos niitä olisi tuplasti enemmän... Minulla on tietenkin kankaita ja ideoita ainakin kolmeenkymmeneen uuteen mekkoon. Valitettavasti kuitenkin barbikokoisten nukenvaatteiden ompelu joutui tauolle heti, kun aloin päästä jyvälle hommasta. Viimeiset pari vuotta olen joutunut tyytymään materiaalien hypistelyyn. Mutta joskus, kun voin taas palata keskikokoisten nukkejen vaatettamisaan, aion ensi tilassa ommella pitsisen 1830-luvun leningin, valkoisen puuvillahameen, joka on scarletisti täynnä frilloja, 1800-luvun loppupuolen turnyyrihökötyksen ja rokokooleningin. Siten niin alkajaisiksi.


PIKKU NAISIEN INSPIROIMAT HAMEET
 
Kun takavuosina aloitin aikuisena uudelleen nukenvaateompelun, lähdin liikenteeseen kuviopuuvillalla ja pyöreästi 1800-luvun puolivälin asuilla Pikku naisia -kirjojen henkeen. Kyseisen kirjasarjan ensimmäinen osa sijoittuu Yhdysavaltojen sisällissodan aikaan, 1860-luvulle, että siitä osviittaa näille mekoille.


Beth Marchin hame voisi olla tämä.

Amyn hame voisi olla tämä.

En ole nähnyt vuosikymmeniin vanhaa Pikku naisia -elokuvaa, jossa Katherine Hepburn on Jo. Takaraivossani kuitenkin on näkemys, että siinä elokuvassa Jo polttaa tämännäköisen hameen takamuksen.

Tässä on Jo Marchin tanssiaishame 1994-vuoden Pikku naisia -elokuvan mallin mukaan.

Ja tässä on vuoden 1994 Pikku naisia -elokuvan innoittama Meg Marchin tanssiaishame. Se, jota hän ei sitten pukenutkaan päälle Sally Moffatin tanssiaisiin. (Väärän nuken yllä tämä hame tässä.)

Ja tämä voisi olla se hame, johon Sally pynttäsi Megin.

Tässäpä voisi olla Jo March hiustenleikkuun jälkeen.

Ja tässä sitten Jo voisi olla New Yorkissa.

Ja tämä voisi olla täti March. Pahoittelen ryppyistä taustakangasta. Muka silitin sen.KEVYESTI JUHLAVAMPIA

Tässä pari pitsistä tanssiaisleninkiä ja pari muuta hivenen pröystäilevää mekkoa.Meillä oli ystävän kanssa kilpa, että kumpi tekee mauttomamman Disney-tyylisen prinsessahameen. Aika hyvin pärjäsin kisassa. (Hameesta tuli vahingossa melkein rokokoo.)

Ja hän on tietysti Itävallan keisarinna Elisabet. Ja hän on tietysti Unkarissa. Ja idea on tietysti Romy Schneiderin tähdittämistä Sissi-elokuvista.


IRLANTILAISTYTTÖ


Pahoittelen ryppyistä studiota. Kaikilla nukeillani on enemmän tai vähemmän fiinit alusvaatteet.No niin, yhdessä kuvassa sentää sileä taustakangas. Tämä nukke tarvitsisi vielä suuren villahuivin, sitten hän olisi ehkä Aran-saarilta.


EMPIREHÄÄPUKU

Kuningatar Viktorian hääpuvun mallia jäljittelevä. 1840-luvun tyyliin. Ajanmukaisesti alushameina tikkialushame ja silkkinen päälialushame. Korsetissa ei ole luita, koska en jaksanut välittää siitä yksityiskohdasta.


En ole varma, mutta morsiusneito saattaa olla kyllä tulevaisuudesta. Tai sitten ei. En tiedä!

RENESSANSSI

Toistaiseksi melko englantilaisittain.

Ennen kirjailuja.


Tässä mallina on Elisabet I:n kolttu.


Hovin tynkää.3 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän hienoja pukuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos! Minun on edelleenkin vaikea käsittää, että osaan ommella (koulun käsityötunnit eivät menneet ompelukoneen kanssa ihan putkeen), jonka vuoksi tekemisen ja onnistumisen ilo kerta toisensa jälkeen on suuri ja toisten kehut hämmentävät aina vain :-)

   Poista
 2. Todella kauniita pukuja, ja hauska nähdä ne Disney-nukkejen yllä.

  VastaaPoista