lauantai 20. elokuuta 2022

Herra Otso Kaunomieli Metsäläinen ja rouva Talvikki Hyvälempi MetsäläinenSaanko esitellä! Ilokseni kyllä saan! Herra ja rouva Metsäläinen! 

Heti kättelyssä täytyy vielä selventää. Otso ja Talvikki eivät ole pelkästään herra ja rouva Metsäläinen. He ovat myös herra kuningas Otso Kaunomieli ja hänen vaimonsa rouva kuningatar Talvikki Hyvälempi. Jo vain. Aina ei kannata antaa ulkomuodon pettää. Ja jos ette vielä usko, tässä todistusaineistoa: Jep. Kuningas Otso.Otso on räätäli. Niinkuin isänsä ja isänsä isä ja isänisänisänsä. Lisäksi Otso on, kuten jo sanottu, kuningas. (Tällä kuninkaalla ei muuten ole uusien vaatteiden suhteen samaa ongelmaa kuin eräällä keisarilla.) 

Otson vanhemmat tiesivät, että Otso on erityinen (toki he olivat sitä mieltä kaikista lapsistaan), joten he antoivat pojalleen metsän kuninkaan nimen. Ja kas, kun metsän väki tarvitsi uuden kuninkaan karhun lähdettyä kierrokselle, oli päätös yksimielinen. Otsolla oli paitsi kuninkaan nimi, myös kuninkaan mieli. Nimittäin ystävällinen ja kaukokatseinen.Ja nyt sitten Otso on kuningas, ja sen vanhemmat huomauttavat kaikille aina sopivan tilanteen tullen, että mitä me sanottiin. Me tiedettiin että meidän poika on erityinen, vaikka me kyllä toivottiin siitä runoilijaa.Talvikki Hyvälempi on puutarhuri ja haaveilee että saisi joskus suunnitella suuren kartanon puiston ja puutarhan, sillä metsässä puutarhurin työ on aika arkista. Lisäksi Talvikki haaveilee bonsai-puusta.Talvikki Hyvälempi ja Otso Kaunomieli ovat tunteneet toisensa lapsesta saakka. Heidän kohdallaan kyse ei ole siis rakkautta ensi silmäyksellä -tarinasta vaan parhaat ystävät pienestä pitäen -tarinasta. 

  

Romantiikasta ei viime aikoina kuitenkaan ole ollut puute, mutta Otso ja Talvikki ovat pitäneet omana yksityisenä tietonaan sen, mikä sai aikaan uuden käänteen heidän ystävyydessään. Iiris, Talvikin sisko, on sitä mieltä että kaikki alkoi Otson lahjoittamista tuoksuherneen siemenistä. Otson veli, Uljas, on sitä mieltä että kaikki alkoi myyjäisistä joissa Otso osti Talvikin kaikki piirakat, vaikka ne olivatkin kärähtäneet. Iiris on taas sitä mieltä, että Otso ehdottomasti oli rakastunut Talvikkiin jo siinä vaiheessa.Nyt kun te tunnette jo vähän Otsoa ja Talvikkia, jaan tässä vielä muutamia kuvia heidän albumistaan (kuninkaallisella luvalla).Kuninkaallinen kihlapari.


Kuninkaan kihlattu.


Edelleen kuninkaan kihlattu.


Kuninkaallinen sulhanen. Siis eli kuningas itse. (Kuningas pitää pitsikaulustaan hiukan nolona.)


Kuninkaallinen morsiuspari.


Edelleen kuninkaallinen morsiuspari.


Morsian.


Sulhanen.


Morsian ja sulhanen. (Ei pidä ihmetellä sulhasen vaatteiden vaihtumista. Ensin se pudotti tomaatinpalan kirjotulle liivilleen, myöhemmin ihan hiukan suklaavanukasta pellavahousuilleen. Räätäli-Otso ei yleensä pudottele mitään, sen sijaan kuningas-Otso on hivenen hermostunut. Etenkin hääpäivänään.)


Jälleen morsian.


Ja ukkomies kuningas.

1 kommentti: