torstai 13. joulukuuta 2012

Erilaisia nukenvaatteita (1 kpl) ja kimalteisia kortteja

Annamme kummitytölle joululahjaksi Disney Animators' Collection -nuken, jolle voi sitten seuraavina vuosina ommella vaatteita, mikäli kummityttö tykkää leikkiä ja pukea. Jotta nukelle voi ommella vaatteita, piti tietysti sitten hankkia itselle samanmallinen nukke. Muuten etäommellut vaatteet saattaisivat olla aika summamutikan kokoisia, muka. (Tosiasiassa kuitenkin sain siskoltani pari oikeankokoista pomminvarmaa kaavaa, joten olisin voinut tyytyä etäompeluun turvallisin mielin, tosin sitten kaikki hameet olisivat samaa mallia, ja housuja ei lain.)

Nyt on sitten esipuheet puhuttu ja selitykset selitetty. Saanko esitellä, uusi nukkeni ja sen hame (jonka ompelin siskoni pomminvarmalla kaavalla):

Disneyn Ruusunen-nukke.
Oli tosi tosi kivaa ommella isompaa ja ei niin monimutkaista! Ja löysin itsestäni uuden puolen: vaaleanpunainen pitsi tuntui justiinsa maailman parhaalta asialta. Kummitytön nukke on tummahiuksinen Mulan (mieheni valitsi sen). Sille sopii varmaan tuo samainen kangas aivan mainiosti. Malliksi valitsen simppelimmän siskon simppeleistä kaavoista, koska 3-vuotiaalle tytölle kannattaa minusta ensimmäiseksi nukenhameeksi tehdä sellainen, jossa ei ole hihoja, joihin nuken sormet tökkii kiinni.

Sitten kimalteiseen asiaan. Ystävä kävi täällä. Meillä on perinteenä tehdä yhdessä silloin tällöin mahdollisimman överejä kortteja. Usein kyllä käy niin, että överistä tuleekin sellaista, että siitä itse asiassa tykkää. (Kumpikin me varmaankin kiellämme itsessämme naisellisen glitteripuolemme ja överikortit on tiedostamaton tekosyy päästää glitterit valloilleen?) Tässä joka tapauksessa kahden hengen kolmituntisen kortintekosession tulos: 

Kuvassa kaksi korttia; kumpainenkin kortti muodostuu kahdesta toisiinsa liitetystä osasta.
Intouduin pöllöteemasta ja tein vähän, öh, melko paljon, pelkistetympiä versioita tänään. Ehtivätpä kaikki 13 vielä joulupostiinkin. Oli hieno tunne kävellä postiin leudossa pakkasessa lumihiutaleiden leijaillessa hitaasti piponkuorrukkeeksi, kun repussa oli joulukortit ja postitse kulkevay joulupaketit kerrankin ajoissa! Tämä askartelukerhomainen bloggaus päättyy askartelukerhomaiseen kuvaan. Kiitos näkemiin.






2 kommenttia:

  1. Hienoja nukkeja ja vaatteita. Tuollaisten tekeminen vaatii sekä mielikuvitusta että näppäriä sormia. Itse olen innostunut tekemään vaatteita BabyBornille jopa niin, että julkaisin omia tekemiäni kaavoja netissä. Huh.
    Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia :-) Baby Bornin vartalo taitaa olla melko samaa kokoa kuin tuon Disney-nukkeni. Joten kiitos vinkistä, kummitytönnukke saattaapi putkahtaa aikaa myöden haalari ja muuta kivaa! Pistän sitten blogiisi kommentteja, kun on kaavoja testattu :-)

    Samoin, hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista