tiistai 3. marraskuuta 2015

Muodin (puutteellinen) aikajana nukkerivin muodissa


1500-luku, 1700-luku, kolme kertaa 1800-luku (ei tarkoita 5400-lukua), 1920-luku ja nykyaika. Sanoisin, että kuvassa näkyy, miten alusvaatteiden kangasmäärä on vuosisatojen aikana vähentynyt. (1920-luvun läppäpöksyt nyt tietty voisivat edustaa aikaisempaa tai myöhempää aikaa myös.)


1500-luku, 1700-luku, 1800-luvun alku, puoliväli ja loppupuoli, 1920-luku (no, nukella ei ole vielä päälivaatteita)(villatakki ei ole minun kutomani) ja nykyaika.

Sitten vielä yksi potretti. Kerron nyt ensin kuitenkin, että potrettien kuvaaminen oli mahdollista, koska raahasin laukullisen nukenvaatteita Satakuntaan ja puin ne siskojeni nukkejen päälle. Ja raahasin vaatteet ja puin nuket, koska Satakunnassa oli koolla ystäviä, jotka halusivat nähdä nukenvaatteitani. Valitsin mukaan suosikkiasujani, mutta yritin miettiä myös sitä, että ne sopisivat mahdollisimman hyvin siskojeni nukeille. Pääpaino valinnoille tuli aikakausipukuihin siksi, että halusin kuvata niistä aikajanan.

Tässä on vain kaksi lisänukkea, mutta ne tarvitsivat oman ryhmäkuvansa, koska tässä ei ole enää puhdasta aikajanaa. Toki vasemmanpuoleisimmalla nukella on renessanssihame päällään, kyllä. Mutta. Kun siskoni näki sen nyt ensikertaa livenä, hän purskahti nauruun. Että joo, tällainen naamiaisrenessanssiasu. Sellaiseksi sen olen tehnytkin, mutta asia tuli siskolleni ilmeisen todeksi vasta, kun näki puvun ihka oikeana kaikessa pikkuprinsessablingblingissään. Ja juuri sen pikkuprinsessablingblingin (ja loimusametin) vuoksi se ei voi olla aikakausipuku.  (Tähkäpään ja Bellen kauniit nutturat ovat pikkusiskoni käsialaa. Hän on varsinainen velho kampauksien kanssa!)


2 kommenttia:

  1. Vau, mikä muodin aikajana! Myös pisin rivi Animators-nukkeja, jonka olen milloinkaan nähnyt yhdessä kuvassa (huomaan, että nuket kuvautuvat selkeiden piirteidensä ansiosta kuvautuvat todella kauniisti vähän kauempaakin, joten erinomaisia malleja tällaisiin tarkoituksiin). Hauskaa, että villatakki sopii Annallekin! Fair-neuleet kokivat ilmeisesti juuri 1920-luvulla suuren suosionnousun, joten myös Annan aikakauteen erinomaisen sopiva (ja kaikkiin sitä seuraaviin tietysti :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villatakki sopii Annalle mitä parhaiten. Mun pitää olla tarkkana, ettei Anna omi sitä! (No, ei se omi. Se lainaa sitä Tähkäpäältä vain siksi aikaa, kun sillä itsellään on vain alusasu. Meidän asunnossa on näin marraskuussa jo aika vilpoisaa.)

      Noista Animator-nukeista olisi saanut vieläkin pidemmän aikajanan rivin, jos olisin ottanut mukaan myös siskontyttären Arielin ja Helinän. Ja kunhan siskontyttö kasvaa ja saa jemmassa olevat Tuhkimon ja Lumikin... Aijai. Sitten riittää kuvattavaa :D

      Poista