tiistai 9. toukokuuta 2017

Prinsessavärityskuvaäänestyksen vaalitulos ja palkintoseremonia!

Vuoden 2017 kevään yksi tärkeimmistä vaalitapahtumista on saatu päätökseen! 

Äänestysprosenttia on mahdotonta laskea, koska vaalin järjestäjällä ei ole tietoa, kuinka moni lopulta sai vaalikutsun nähtävilleen. Saatavilla on kuitenkin muunlaista äänestysdataa:

40 äänestäjää antoi eri prinsessoille yhteensä 59 ääntä. 5 näistä äänistä meni Kuutamoprinsessalle ja Aurinkoprinsessalle, jotka eivät olleet virallisessa äänestyksessä mukana. 
15 % äänestäjistä oli asiantuntijoita eli alle 10-vuotiaita.
12,5 % täysi-ikäisistä äänestäjistä oli miehiä.
72,5 % täysi-ikäisistä äänestäjistä oli  naisia.
0 % äänestäjistä oli teini-ikäisiä.
Äänestys oli auki viikon.
Järvisen Prinsessa-Akatemian vaaliennuste pystyi laskemaan jo ensimmäisenä äänestyspäivänä  melko varman voittajaprinsessan.
Järvisen Prinsessa-Akatemian edustaja osasi arvioida etukäteen eri prinsessoiden äänestysmenestyksen toisaalta osuvasti ja toisaalta ei-niin-osuvasti.

Ja seuraavaksi on aika julkistaa kilpailun tulokset!

Asiantuntijaäänestäjien ylivoimainen (yhden äänen erolla) suosikki on...

TÄTTÄRÄÄ TÄ-TÄ-TÄ TÄT-TÄT-TÄT-TÄÄ!!! 

...

Ruotsalainen prinsessa!



Tämä raikas pohjoismainen kaunotar oli asiantuntijavaalin musta hevonen. Järvisen Prinsessa-Akatemian edustaja  yllätettiin tässä kohtaa täysin. JPA:n edustaja oli lyönyt vetoa vaaleanpunaisen Tuhkimon, turkoosin Minttujäätelöprinsessan sekä iloisenkirjavien Kevätprinsessan ja Riemuprinsessan puolesta. Mutta asiantuntijat arvostivatkin suomalaisia, ruotsalaisia ja satakuntalaisia värejä. Mikä topeliaaninen sukupolvi meillä tässä maassa onkaan kasvamassa!


Kaikki äänet mukaan laskien prisessavärityskuvaäänestyksen kolmannen sijan voittaa...

TÄTTÄRÄÄ TÄ-TÄ-TÄ TÄT-TÄT-TÄT-TÄÄ!!! 

...

Kevätprinsessa!



Järvisen Prinsessa-Akatemian edustaja osasi arvata tämän prinsessan menestyksen ihmispsykologian perusteella. Kuka voi olla äänestämättä Kevätprinsessaa, kun mustarastaat laulavat, krookukset ja sinililjat kukkivat ja aurinko on tarjonnut vuoden ensimmäiset palovammat?


Prinsessavärityskuvaäänestyksen toinen sija menee...

TÄTTÄRÄÄ TÄ-TÄ-TÄ TÄT-TÄT-TÄT-TÄÄ!!! 

...

Tuhkimolle!



Tuhkimo on jokaisen prinsessaäänestyksen itseoikeutettu ennakkosuosikki, ja tälläkin kertaa tämä rakastettu ennakkosuosikki pääsi mitalisijalle.


Prinsessavärityskuvaäänestyksen lähes ylivoimainen voittaja on...

TÄTTÄRÄÄ TÄ-TÄ-TÄ TÄT-TÄT-TÄT-TÄÄ!!! 

...

Hoviprinsessa!


Järvisen Prinsessa-Akatemian vaaliennuste kertoi jo hyvin varhain, että Hoviprinsessa tullaan kruunaamaan tämän äänestyksen voittajana. JPA:n edustaja ei osannut äänestyskutsua laatiessaan arvata, että Hoviprinsessasta tulee tällainen menestyjä, mutta vaaliennusteen laadittuaan JPA:n edustaja ymmärsi, että Hoviprinsessalla on prinsessaäänestystä silmälläpitäen varsin merkittäviä etulyöntiasema: hameen kuninkaallinen violetti ja kulta muodostava näyttävän ja majesteetillisen kontrastin.


Diagrammi vaalituloksesta kertoo, että äänestys oli hyvin tasainen ja jännittävä. Diagrammi kertoo myös, ettei yksikään varteenotettava vaali ole täysin vapaa skandaaleista:


Järvisen Prinsessa-Akatemian palkintoseremonia valmisteltiin asiantuntija- ja aikuisäänien perusteella. Kuten diagrammi kertoo, Tuhkimo ja Kevätprinsessa saivat ääniä yhtä paljon. Kevätprinsessalla kuitenkin on asiantuntijaääniä enemmän kuin Tuhkimolla, jolla perusteella voisi olettaa, että Kevätprinsessa olisi tullut äänestyksen kakkoseksi. Nyt kuitenkin on niin, että Tuhkimo tuli kakkoseksi. Joku voi kutsua sitä lipsahdukseksi, mutta Järvisen Prinsessa-Akatemian ääntenlaskijalla on Tuhkimon sijoitukselle pätevät, joskin jälkikäteen keksityt, perustelut. Kyseessä ei ole Tuhkimon suosiminen prinsessan nimen perusteella. Kyseessä on hyvin merkittävä yksityisseikka: Tuhkimon saama asiantuntijaääni on koko äänestyksen painavin ja arvokkain ääni. Se on nimittäin prinsessavärityskuvaäänestyksen ainoan alle 5-vuotiaan äänestäjän ääni. Ja kyseinen 5-vuotias on Hyvin Erittäin Erikoistunut prinsessoihin. 

Eli. Palkintoseremonia valmisteltiin sen perusteella, että Tuhkimo sijoittui toiseksi. Sitten Järvisen Prinsessa-Akatemian ääntenlaskija huomasi laskentavihreen. Jonka jälkeen JPA:n ääntenlaskija keksi perusteet palkintoseremonian toteuttamiselle valmisteltujen järjestelyiden perusteella. JPA:ta ei kuitenkaan voida syyttää erityisen vilpillisestä vaalituloksen manipuloimisesta, koska JPA näin rehdisti ilmaisee vaalituloksen laskennallispoikkeukselliset (?) perusteet.

Vaalitulos äänestyslistan muodossa:


Minttujäätelöprinsessan heikko menestys yllätti Järvisen Prinsessa-Akatemian edustajan. Puuteroitu rokokookuontalo ja pastellisävyt ovat prinsessuuden ydinominaisuuksia, ja kuitenkin Minttujäätelöprinsessa sai varsinaisia ääniä vain yhden! JPA:n edustaja voi kuitenkin ilolla kertoa, että Minttujäätelöprinsessa on ottanut vaalituloksen vastaan ylhäisen tyynesti.


Ja lopuksi on palkintoseremonian aika!

TÄTTÄRÄÄ TÄ-TÄ-TÄ TÄT-TÄT-TÄT-TÄÄ, prinsessat astuvat salin perimmäisestä ovesta esiin. 

Pieni kamarimusiikkiorkesteri alkaa soittaa menuettia. Prinsessat niiavat ja sipsuttavat kohti yleisöä ja niiavat uudestaan. 

Järvisen Prinsessa-Akatemian edustaja (joka hivenen yllättäen on oravamaisesti takajaloillaan seisova Astrid-kissa) käy arvokkaasti jakamassa voiton merkit.

Prinsessat löyhyttelevät viuhkojaan ja tervehtivät yleisöä pidättyvästi.



4 kommenttia:

  1. Noi on kyllä kaikki ihania, kauniit värit <3

    VastaaPoista
  2. Aivan huikea laskennallispoikkeksellinen esitystapa! Ja Ruotsi voittaa aina jossain määrin! Olinko aikaani edellä, kun hankin ãskettäin violettikeltaisen trikoopaidan? Olenko nyt siis prinsessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain. Ruotsi voittaa aina jossain määrin tai kokonaan :D

      Ehdottomasti olet prinsessa!!! Ja violettikeltaisen trikoopaidan ostaminen kertoo prinsessamuodin aallonharjalla olemisesta sekä ylevistä värimieltymyksistä. Onnittelen!

      Poista