keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Arjen jännitystä

Poltin kieleni. Melkein joka toinen kerta kaakaota juodessani poltan kieleni. Sitä voi sitten aina arvella, että onkohan nyt se melkein joka toinen kerta, vai olisiko nyt se melkein joka toisen poikkeuskerta.

Nettiyhteys pätkii nykyään vartin välein. Joskus kyllä tiheämmin ja joskus se saattaa olla katkeamatta. Sekin on aika jännää, varsinkin jos on meneillään joku tallennusjuttu esim. sähköpostissa, jota on kirjoittanut tunnin ja oikolukenut kaksi (ja silti siihen voi jäädä sellainen virhe, jonka takia ei kehtaa ottaa yhteyttä vastaanottajaan enää ikinä uudestaa).

Ystävällä oli kaksi jotakin omatekemää arjen jännitystä. En muista toista, mutta toinen oli se, että maitoa pitää keittää kattilassa niin, että se kuohuaa reunoille saakka, mutta (tietysti) yli ei saa mennä.

Minullakin on omatekemä jännitys. Mikroaaltouuni pitää sammuttaa justiinsa ennen kuin se piippaa. Ruudussa pitää ehtiä olemaan ykkönen, ja sammutus pitää tapahtua juuri sillä hetkellä, kun ykkönen vaihtuisi nollaksi, jos nolla olisi. Vaan nollaa ei ole, on vain piippaus. Ja piippausta pitää välttää, koska siihen menee hermo. Mutta kuitenkin pitää huolella antaa asian olla mikrossa valitun ajan. Jos esimerkiksi olen tietoisesti valinnut vaikkapa kaakaon lämmitysajaksi (täysillä tehoilla) 1 min 52 sekuntia, miksi antaisin kaakaon olla mikrossa vain 1 min 47 sekuntia? Tai 1 min 51 sekuntia? Ei. Päätöksessä pysyä pitää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti