keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Ystävä

Ystäväni oli täällä. Sunnuntaina ehdittiin kahdessa tunnissa käymään läpi kaikkein akuuteimmat kuulumiset, siis eli kangasostokset, tilkkutyösuunnitelmat, nukenvaateompelukset ja nukkekodin muutokset. Maanantaina ystävän äidin luona oli ns. nuorison illanistujaiset. (Ah niitä lämpimiä voileipiä!) Silloin ehti vaihtaa henkilökohtaiset keittiöspykologiset kuulumiset. Ja eilen, tiistaina, pystyttiin keskittymään sitten olennaiseen, nimittäin tudor-taloni valojen paikkaan. Ja kaikkiin muihin tärkeisiin asioihin. Sain ohjeita tilkkutäkkien suunnittelemiseen ja ompeluun (tikkaa keskeltä kohti reunoja, pitäkää mielessä!), mietittiin tudor-talon asukkaita, syötiin välillä ruuneperintorttuja (ystävälleni ekat tortut 12 vuoteen, joten ajankohdan kanssa ei ollut niin nökönnnuukaa), mittailtiin kankaita ja jälleen suunniteltiin tilkkutöitä, pohdittiin ystävän viktoriaanisen pappilan (huom, nukkekoti) olohuoneen kokolattiamattoa, ja kun se oli ratkaistu ja meneillään oli kova pähkinä purtavaksi, nimittäin viktoriaanisen olohuoneen sohvakaluston verhoilun väri, soi ovikello.
Mikään ei ole muuttunut sitten lapsuuden: aina äiti tulee hakemaan kotiin kesken kivoimpien leikkien.
Minä jäin orpona kotiin, hassu tyhjä olo vatsanpohjassa. Ei ole mitään tietoa, koska näemme taas.
Piti laittaa tietokone ulvomaan ja alkaa katsoa BBC:n Emma-sarjaa. Onneksi mies tuli kotiin 20 minuutin päästä :)
Nyt pyykinpesukoneessa on kolmas satsi tilkkukankaita. (Aika vajaita koneita. Lohduttaudun sillä, että ne ovat pikapesuohjelmassa ja että aina muuten pesemme täysiä koneita.) Kun kaikki kankaat on pesty ja silitetty (toimestani), alan suunnitella ja leikellä niistä applikaatiota varten kuvioita. Ompelen teenläträysalusliinan. Siihen tulee ainakin lintuja, kukkia ja kroko. Sitten suunnittelen tilkuista torkkutäkin/pöytäliinan.
Työt kansankynttilänä alkavat kolmen viikon kuluttua, joten alkaa tulla kiire. Sitä ennen pitää hakea oppikirjat ja tutustua niihin ja ottaa selvää, missä mennään. Sen lisäksi pitää tehdä teenläträysliina, tilkkutäkki, tudor-talo valmiiksi, vanhaan taloon tiili-, kivi- ja lankkulattiat sekä etuseinä, väliseiniä, ovia, kerrossänky, katossänky ja petivaatteet (ristipistona ja tilkkutyönä), jonka lisäksi tietenkin pitää tehdä puolen tusinaa tai koko tusina nukenvaatteita, tädille ranteenlämmittimet (kutoen) ja saada valmiiksi pukuhistoriallinen kansioni. Lisäksi voisin varmaankin kirjoittaa jonkun suvun noususta ja tuhosta 3000-sivuisen eepoksen, tapiseerata (jos vuokranantaja suostuu) olohuoneemme, käydä entisöintikurssilla korjaamassa ja verhoilemassa sohvamme ja liittyä johonkin puolueeseen ja alkaa aktiiviseksi yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi. Onneksi kädet eivät edelleen anna myöden maalata eivätkä lukea (paitsi telineellä, mutta kun se heiluu ja tekee merisairaaksi), joten on lukemisen ja maalaamisen verran vähemmän tekemistä tämän kolmen viikon aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti