tiistai 25. lokakuuta 2016

Seri ja Lady Helsingissä

Kävin elokuussa piknikillä Tuomiokirkon portailla. Eli istuin portailla ystäväni kanssa ja söin lounassalaatin ja join termariteetä. Piknikiksi tilanteen teki se, että olin ottanut mukaan istuinaluset ja posliiniset teekupit sekä itselleni että ystävälle.

Kun pakkasin kotona kassia, Seri ja Lady vihjasivat, että anteeksi rouva, mutta olemme asuneet Helsingissä nyt yli kaksi vuotta mutta et ole koskaan esitellyt meille keskustaa. Ymmärsin, että tilanne oli päässyt kehittymään melkein kohtuuttomaksi ja siihen piti saada parannus välittömästi. Seri ja Lady pääsivät mukaani. Seri nappasi kyytiin vielä viime hetkellä salkkunsa ja selitti samalla, että jos me vaikka menisimme Kansalliskirjastoon, siellä voisi sitten tehdä taustatutkimusta Kuolematonta näytelmää varten.

Seuraavassa kuvia retkipäivästä:

Ilmeisen onnelliset käpyläläisnallet Senaatintorilla.

Piti ottaa sellainenkin kuva, jossa näkyy koko tsaari. Se oli ymmärrettävä toive.

Seri ja Lady halusivat samat turistikuvat kuin kaikki muutkin.

Tässä kohtaa kävin Serin kannalta erittäin miellyttävä käänne. Ehkä hänen toiveensa oli jäänyt alitajuntaani, en tiedä, mutta päätimme ystäväni kanssa piipahtaa Kansalliskirjastossa! (Se oli minullekin uusi paikka. Järjetöntä, etten ollut ollut siellä aiemmin!)

Pienet nallet (mutta suuret egot) tieteen maailmassa.

Laukut piti jättää säilytykseen.

Luimme vähän ruotsin etymologista sanastoa. Seri pisti jotakin korvan taakse näytelmäänsä varten. Kuvan nallet liittyvät tapaukseen. (Kuvassa ei-näkyvä sanakirja liittyy tapaukseen myös.)



4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Kuvauksen kohteet ovat niin suloisia ja filmaattisia (pelkkä 6 cm:n pituus jo tekee Serin ja Ladyn suloiseksi), että heidän kanssaan on vaikea epäonnistua, jos kamera vain suostuu tarkentamaan.

      Poista
  2. Fysiikan Nobelin lisãksi voisit saada kirjallisuuden Nobelin! Tuli ikãvã Kansalliskirjastoa (voitko tarkentaa ruotsin kielihistoria -osiota...) sekã tsaarimaista johtajuutta - miten kãtevää, että pitää osata vain yksi nimi muutaman vuosikymmenen, ja sitten kun tyyppi vaihtuu, muuttuu vain numero nimen perãssä, tai tulee korkeintaan Nikolai! eikâ tãtä mantereemme jatkuvaa vaalitaistelua ja alinomaista henkilönvaihdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin että Tsaarit takaisin Suomeen -kansanliike pystyyn :D

      Ruotsin kielihistoria -osuudessa ei ole sen enempää selitettävää kuin että Seri kaikessa impulsiivisuudessaan tahtoi lukea juuri ruotsin etymologista sanakirjaa. Ja Seri nyt osaa liittää kaiken lukemansa Kuolemattoman näytelmän materiaaliksi. (Ja Kuolematon näytelmä on näytelmä, jonka ensi-ilta oli jo vuonna 2009... Paitsi että näytelmä on edelleen kesken ja ensi-iltaa aina vain lykätään.)

      Poista