torstai 24. toukokuuta 2018

Kuninkaallinen hääteema jatkuu: suuri hääpukuvertailu

Koen velvollisuudekseni jakaa seuraavan informaation kanssanne! Homman nimi näet on, että englanninkielisissä lehdissä on ollut asiantuntevia juttuja otsikolla "mitä eroa on prinsessa Dianan ja herttuatar Meghanin hääpuvuissa". Koska en ole huomannut vastaavia juttuja suomeksi, sain sydämelleni kirjoittaa aiheesta blogiin. Joten:

Miten prinsessa Dianan ja herttuatar Meghanin hääpuvut eroavat toisistaan?


Voisi luulla, että kuva puhuu puolestaan. Mutta varmuuden vuoksi olen tehnyt teitä Sinihanhen lukijoita varten upean demonstraation aiheesta (englanninkielisten juttujen inspiroimana):


Eikö tunnukin hyvältä, että joku kertoi, miten nämä kaksi hääpukua eroavat toisistaan!

Näytin tätä hääpukupiirrostani (ilman tekstejä) miehelleni ja kysyin, että tunnistaako hän mitä kuva esittää. Mieheni oli kartalla, että kuninkaallisia hääpukuja. Sitten hän osoitti Dianan (vasemmanpuoleinen) pukua ja kysyi, että eikö tämä tyyppi mennytkin nyt naimisiin viikonloppuna. Minä puhahdin, että ei vaan tämä oikeanpuoleinen, että tuo vasemmanpuoleinen on Dianan hääpuku, kai sinä nyt Dianan  hääpuvun tunnistat. Johon mieheni, että miten hän nyt sellaisen voisi tunnistaa. (Vielä ennen keskusteluamme olin kuvitellut, että kyllä kaikki nyt Dianan hääpuvun tunnistaa. Ilmiselvästi ei.)

Seuraavaksi selitin miehelleni, että englanninkielisissä lehdissä (netissä) on ollut juttuja, jotka on otsikoitu että miten nämä kaksi asua eroavat toisistaan, ja sitten on ollut ihan demonstroiva kuvitus ohessa. Mieheni purskahti nauruun ja totesi, että siinä on yhtä osuva idea jutulle kuin olisi kysyä, että miten Paavo Ruotsalaisen ja Benny Hinnin teologia eroavat toisistaan. (Esimerkki ei ehkä aukea teologiasta ei-kiinnostuneille. Mutta tiivistetysti: Paavo Ruotsalainen oli vaatimaton maanmatonen armonkerjäläinen, Benny Hinn on amerikkalainen suhkukoneella lentävä menestysteologi.) (Hmmm... teologiasta ei-kiinnostuneet ehkä eivät tiedä mitä on menestysteologia tai mitä tarkoittaa Paavo Ruotsalaisen armonkerjäläisyys.)

No. Siis. Tietysti hääpukuvertailut on elämän suola. Mutta otsikointi on vähän pielessä, jos kysytään, että mitä eroa näillä kahdella puvulla on. Parempi olisi ehkä kysyä, jos jotakin pitää kysyä, että mitä yhteistä näillä kahdella puvulla on:



Itse asiassa parempi journalistinen idea olisi vain kuvailla oheisia pukuja. Ja laittaa niistä mahdollisimman paljon kuvia. 

Mikä muuten teistä on viehättävin tai unohtumattomin kuninkaallisen morsiamen hääpuku?



8 kommenttia:

  1. Kiitos havainnollistavasta vertailusta! Kuninkaallisista hääpuvuista suosikkini taitaa olla Grace Kellyn puku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Oli ilo palvella :D Grace Kellyn puku on kyllä ehkä minustakin ykkönen. Dianan puku on sen puolesta kärkisijoilla, että se on niin uskomattoman massiivinen ja prinsessainen ja nostalginen. Uudemmista morsiamista Ruotsin Victorian asu on suosikkini.

      Poista
  2. Mahtava vertailu! Ilman nuolia ja kuvatekstejä en olisi ehkä huomannut että Dianan puvussa oli mahdollisesti jonkin verran pitsiä. :D

    Sun bloggaukset on niin kivoja. Ilahdun aina, kun laitat tänne jotain, vaikken joka postausta tule kommentoineeksi

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus! Olisin kyllä itsekin ollut hakoteillä vasemmanpuoleisen puvun kanssa :D Mutta Meghanin puvun olisin tunnistanut! En tunne kuninkaallisia hääpukuja oikeastaan yhtään, mutts Meghanilla pidin hänen hunnustaan ja tiarastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että juttu ilahdutti!
      Meghanin huntu ja tiara olivat kyllä... Ah! Ja kun puku oli niin pelkistetty, tuli huntu ja tiara esiin ihan erityisesti.

      Poista
  4. Kiitokset suomenkielisen hääpukuvertailun toimittamisesta!
    Dianan hääpuvun muodon tunnistan kyllä, mutta yksityiskohtia en selvästikään muista huolimatta lukuisista valo- ja piirroskuvista, joita puvusta on vuosien mittaan tullut vastaan. En olisi osannut luetella puoliakaan pitsien paikoista.
    Minun makuuni kummankin asun parhaat palat ovat ne, jotka ovat niille yhteisiä: tiara ja huntu (Meghanin huntu saa pisteitä hyvin sijoitellusta pitsistä). Äänestyksessä kaikkien aikojen prinsessahääpuvsta minunkin ääneni menee Grace Kellylle. Pidin myös herttuatar Catherinen ja prinsessa Victorian puvuista.

    VastaaPoista
  5. MIten kiva juttu! Kiitos! Prinsessa Annen hääpuku v 1972 on edelleenkin mielestäni kaunein ja tyylikkäin ikinä!

    VastaaPoista