lauantai 3. syyskuuta 2011

Lukuharrastuksen elpyminen!

Ei kuitenkaan suunnitellussa muodossa.

Lainasin kirjastosta juuri 27 sarjakuvakirjaa. Pääasiassa lainasin Lucky Lukeja. Muutaman Asterixin (kirjastossa ei ollut niitä montaa, ja hyvä niin, koska pyöräkoriini ei olisi kauheasti enempää sarjakuvia mahtunutkaan). Ja sitten lainasin Tinttejä. En ole koskaan ennen lukenut Tinttejä. Paitsi eilen kolme. Minusta on asiallista tutustua Tintteihin. Odottakoon Dostojevski vielä vuoroaan.

***

Lisäys 21. 9.

Luin lopulta noin 40 Lucky Lukea. Se on määrä, jota enempää ei ole kerrallaan tarpeen lukea. 40 albumista pääsee jo jyvälle, mistä on kyse :D

Tinteistä luin lähes kaikki suomeksi käännetyt. (Ehkä ne kaikki on käännetty suomeksi?) Olin aivan myyty! Piirrostyyli on loistava, henkilöt kerrassaan mainioita ja tarinankerronta erinomaista. Kapteeni Haddockin kirouksien kanssa lienee kääntäjällä ollut hauskaa.

Parhaimmat nauruni taisin saada Haddockin lausumasta albumissa Tintti Tiibetissä. Siinä kapteeni enempiä ihmettelemättä kohtaa tiibetiläsimunkin, joka leijuu ilmassa ja näkee ilmestyksen ja laskeutuu sitten takaisin maahan. Haddockin kommentti kuuluu: ''Tintti, älä taivaan nimessä usko sanaakaan tuon hemmetin hissin sopotuksesta.''

1 kommentti:

  1. Tintti on ihan paras, sitähän minä olen aina sanonut! Noista "kirosanoista" muuten on muistaakseni kirjoitettu kirjakin.

    VastaaPoista