lauantai 3. syyskuuta 2011

Pyöräilykypärä

Jatkoa mukaviin asioihin:

Polkeminen hissuksiin kypärä päässä.

En olisi uskonut taannoin, että koskaan sanoisin, että polkeminen voisi olla mukavaa. (Paitsi ehkä kerran kolmessa vuodessa kesäpäivänä, kun lämpötila on n. + 21 Celsiusta, tuuli ei puhalla lainkaan, ei etenkään korvaan, ja on aurinkoista, mutta pyörätie menee varjossa ja mieluusti meren ja mustikoiden lähellä, UV-indeksi on nollassa, ja kosteus samoin, ja on paljon eväitä eikä yhtään kiire.)

Minusta pyörä oli vain välttämätön siirtymäväline, jota käytin, jos en ehtinyt kävellen tai määränpäähän oli yli 6 kilometriä.

Sitten ostin kypärän. (Vanhan tilalle. Vanhaa en käyttänyt lähes koskaan, koska se muljui ja kolisi päässä ja hiersi korvia ja kaulaa ja leukaa.)

Ehkä johtuu kypärästä, että nykyään pyöräily on melkein aina kivaa, paitsi jos on kiire tai hirveä helle tai tuuli. Hirveä tuulikin voi olla hauskaa, jos ei ole kiire ja jos se tuuli ei puhalla korvaan/korviin. Yleensä puhaltaa.

Mietin vain tässä, että auttaisiko pyöräilykypärä tiskaamiseen ja imuroimiseenkin?





3 kommenttia:

  1. Moi Elina!

    Mainio idea, tuo kypärän käyttäminen imuroidessa! Olen jo pitkään miettinyt, millä pitäisi suojautua tuolta kamalan päällekäyvältä kiusankappaleelta! Ehkä polvi- ja kyynärsuojuksetkin olisivat paikallaan?...

    VastaaPoista
  2. Minulle on ehdotettu monesti puolisoni taholta kypärää, polvi- ja kyynärsuojia imuroimisvälineiksi (imurin lisäksi), mutta ensisijaisesti minulle on ehdotettu lähtökohdaksi tossuja, jotka suojaavat varpaat ja nilkat. Haarniska itse asiassa voisi olla hyvä, jos siinä olisi vielä hengityssuojain ja kuulosuojaimet ja jos se olisi ilmastoitu ja riittävän kevyt eikä naarmuttaisi paikkoja, kun konttaa sängynalusta imuroidessaan.

    VastaaPoista
  3. Tuo Brides les Bains on muuten viestin tunnisteena siksi, että se on ranskalainen paikannimi, ja pyöräilystä puhuessaan pitää aina muistaa Ranska. Ei ole väliä, meneekö ympäriajo Bridesin läpi vai ei, mutta Ranska piti muistaa.

    VastaaPoista