maanantai 6. tammikuuta 2014

Keveä juhlamekko (vastapainoa raskaille jouluruuille?)

Joulun takia tuli ajatus, että pitää saada Animators-nukeille juhlamekot. Yksi neideistä ehti saada omansa joulun välipäivinä. Toiset saavat omansa ehkä pääsiäiseksi. Tai juhannukseksi. Tai jo ennen tai sitten myöhemmin. Kaikenmoinen on mahdollista. Maailma on melko jännä paikka!
Neidin alusasu. Housut olen tehnyt jo aiemmin. Vanhan alushameen tilalle tuli tarve tehdä uusi, avarapäätiesempi (onko semmoista sanaa olemassa?) sekä korkempivyötäröleikkauksellisempi (kamalan vaikea kieli meillä). Näköjään unohdin silittää vastavalmistuneen hameen ennen kuvaamista.
Halusin tehdä juhlamekon ohuimmasta puuvillastani (jonka vuoksi alushameen malli muuttui merkittäväksi; se kuultaa päälihameen läpi). Pääntiessä on nauhakuja ja miehusta on rypytetty helmaan. Minusta tuntuu, että empiren aikaan vyöt olivat usein vähän kevyempiä, mutta musta samettivyö sopii kyllä kovin nätisti valkoiseen asuun.
Siinä mekko kokonaiskuvattuna. Tykkään ommella nukenhameisiin lievästi ylipitkiä hihoja. Ne laskeutuvat mielestäni kivemmin ja luontevammin kuin justiinsa prikulleen oikean mittaiset. (Olen tosin itse lyhytkätinen ja kaikissa paidoissani on vähän liian pitkät hihat, joten oma näkemykseni saattaa olla vääristynyt hlökoht syistä.)

Joulu kestää Nuuttiin saakka, joten kuusikuva on paikallaan. Hamekokeilu huivin ja kevyen vyön kanssa. Kunhan pääsen liikenteeseen, järjestän mekkoon vaaleankeltaisen tosi leveän (niin että se rypyttyy) kevytkankaisen vyön. Jos nimittäin löydän jotakin huivisilkkiä tai muuta sellaista järkihintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti