sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Rokokoovillitys - päälihame alkaa olla kuosissa

Laiskaa bloggaamista pelkin kuvin (ja kuvatekstein).


Jotkut asiat pitää ottaa varman päälle.

Ja sitten ompelukoneella on tietysti verensokerit alhaalla.

Ompelijallakin oli ehkä verensokerit alhaalla, kun se tyhmyyksissään alkoi vuorittaa yläosaa Kaikkeuden Ääliömäisimmällä Tavalla. Vuorikankaaksi valiintui sama pellava kuin kureliiviinkin. Värillä ei ollut niin väliä, materiaali merkkasi tässä kohtaa eniten. Mutta jostakin syystä onnistuin leikkaamaan aivan älyttömänkokoiset vuoripalat enkä sitten hoksannut alkaa niitä mitoittamaan järkevästi erillisinä. Ei. Piti nuppareilla kiinnittää palat hameeseen ja ommella ja nipsata saksilla vuoria oikeaan kokoon ja ommella ja siirtää nuppareita ja nipsata saksilla ja ommella ja nipsata ja ei sitä voi selittää.

Mutta siisti siitä tuli. Helman käänsin vain puolikkaasti, jotta laskeutuminen ei häiriintyisi vakavasti.

Kyllä oli selvä juttu, että taftista pitää tehdä rypytettyjä koristeita, että tulee kankaan heijasteluominaisuudet käyttöön.

Ei se vielä valmis ole, mutta aika valmiilta se näyttää. Nyt täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen siihen, miten päälihameen helma laskeutuu. En olisi villeimmissä kuvitelmissakaan osannut ajatella, että saan lopulta tuon taftin toimimaan. Hoksaus, että kangasta tarvitaan leveyteen enempi kuin aiempia käyttämiäni, auttoi onnistumisasiassa hyvin paljon.

Seuraavaksi vuorossa on kaikenaisten koristusten viljely. Laitan vaaleanpunaista koristenauhaa hihojen lisäksi tuohon pitkittäin kulkevien rypytysten keskelle peittämään ompelukoneen verensokerialeneman aiheuttamaa onnettomuutta. Hihapitsitkin (tulee irtopitsit) pitää vielä valita. Tässä vertailussa vaaleanpunainen ja luonnonvalkoinen. Harkinnassa on kolmaskin vaihtoehto.

Ihmiskoon pitsihuivista pitää leikata nukkekoon huivi.

Ja sitten ois rusettimateriaaliakin olemassa. (Yksi hihapitsivaihtoehto on tuossa alavasemmalla näkyvä valkoinen pitsi vaaleanpunaisen ja kermanvärisen satiininauhan välissä.)

Pakollinen hempeilyhörhellysmateriaalikuva. Kyllä näillä hame vielä koristeltua saadaan!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa hempeilyä noilla pitseillä ja nauhoilla. Lähentelee Ylpeyden ja ennakkoluulon alkutekstien kuvaa.
    En malta odottaa, että näen koko asun täysin valmiina koristeluineen kaikkineen. - Mikä on tuo valkoinen taftipuolihame? En ole nähnyt missään kuvissa. Onko siihen yläosa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulle tulee aina mieleeni Ylpeys ja ennakkoluuko, kun levitän pitsini ja nauhani!

      Mietin, että pitääkö mainita siitä valkoisesta puolihameesta, mutta jätin esittelemättä sitten. Ois pitänyt kuitenkin: kun kerran olen kaikki muutkin aina dokumentoinut, näköjään eräät haukkana heti huomaa, jos yrittää hypätä jotakin yli! :-D Se on (kevyesti) tikattu (rokokoo)alushame. Siis eli siinä on vanua välissä ja koristetikit parissa rivissä pitämässä hommaa kasassa. Ajatus olisi tehdä siihen lyhythelmainen takki jossakin välissä. Ja mietin, että saisiko sen ja sinisen taftihameen menemään lopulta myös ristiin. Eli että mahtaisiko valkoisen yläosa sopia siniseen alushameeseen ja sininen päälihame valkoiseen alushameeseen...

      Poista