lauantai 5. syyskuuta 2015

Tähkäpään uudet mekot: kesämekko ja arkihame

Kylläpä nämä uudet mekot valmistuivat sukkelaan. Rokokoo- ja renessanssihameisiin meni loppukevät ja koko kesä, ja nyt ompelin kaksi mekkoa ja esiliinan alle kahdessa viikossa! Ja kuitenkin nämä yksinkertaiset mekot ilahduttavat mieltäni ja silmääni yhtä paljon kuin moniosaiset härvelit, joiden takana on tsiljoona työtuntia. Hassua jotenkin.

No. Tähkäpää meni ajanmukaisessa varustelussaan jo ohi Meridan (jolla on kolme empire-hametta) kun hänen päälivaatteidensa määrä lisääntyi sadalla prosentilla. Viime viikolla Tähkiksellä oli kaksi hametta ja esiliina. Nyt hänellä on neljä hametta ja kaksi esiliinaa! 


Tässä kesämekko, joka on varsin partiohenkinen. Käsittelin kuvan täten melko rajusti, koska sillä tavalla mekon malli ja väri tulivat parhaiten esiin.

Punainen silkkialushame!

Tähkäpään arkihameesta ei tullut lopulta arkinen, mutta otsikoin sen silti arkiseksi. Homman arkisuus meni pieleen, sillä valitun kankaan laskeutuvuus suorastaan pakotti (aseella uhaten)(ainakin kangas uhkasi piilottaa ompelusakseni ja syödä marjapiirakan viimeisen palan) minut tekemään runsaan helman. Ja sitten kankaan laskeutuvuus pakotti tekemään myös lampaanlavahkot hihat. Niin että se siitä. Miehusta sentään on sileä!

Kauluksen kanssa hän on Erittäin Asiallinen.

Essun kanssa hän on kotoisa. Mutta hameen 80 cm:n leveys ei ihan ole passeli tuon essun kanssa, ja koska hameen arkisuus epäonnistui, teen myöhemmin uuden (oikeasti arkisen) hameen esiliinan alle. (Tähkäpään olen sijoittanut jonnekin vuoden 1890 hujakkeille, mutta hänen vaatteensa kyllä haarukoivat useamman vuosikymmenen jaksoa. Essun ja kesähameen linjoissa on ajanmukaisuutta. Muut vaatteet voisivat olla melkein mitä tahansa viktoriaanisia asuja. Mutta eivät kaikki olleet 1800-luvullakaan jatkuvasti muodin aallonharjalla!)

Kaula-aukko epäonnistui symmetriassa. Minusta tuo aluspaidan pilkistys näyttää kivalta.

Siinä on kaulus toisinpäin.

Siinä on kaulus oikeinpäin.

Tähkäpää on viimeaikoina otattanut ison läjän studiokuvia. Tai siis hänen äitinsä on otattanut. (Kuvat lähetetään sukulaisille jouluksi.)

Tämä vielä tähän, jotta kaikki potretit ovat samassa paikassa.

Ja kun potrettien makuun ollaan tässä päästy, pistetään nyt sitten Tähkäpään vanhatkin vaatteet tähän samalla tyylillä esiteltynä:

Hattu ja esiliina.

Koulupuku ilman esiliinaa.

Ja lopuksi Tähkäpään paras mekko.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti