sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

163 kappaletta 2,5 cm x 2,5 cm -kokoisia tilkkuja

Kirjoitan tätä Havannan kosteudessa, kun tuuletinvipperä puhaltaa ja viskelee papereita sekaisin ja taivas alkaa laittautua myrskyasemiin ja nyrkin kokoinen ampiaisensukuinen lentävä eliö yrittää toimittaa minut pois päiviltä.

Eilen oli varsinainen myrsky. Hoksasin, että tomaattini ei varmaankaan pidä tuulesta, joka puhaltaa jokaiselta ilmansuunnalta, jonka vuoksi ryntäsin pelastamaan sitä tikkujen ja keppien ja narun kanssa. Viisi sekuntia ulkosalla ja minä koko persoonassani sekä vaatteeni että kenkäni litisimme niin märkinä, ettei mitään määrää. Tomaattia oli vaikea sitoa tukikeppeihin sateessa ja tuulessa, ja lisähaastetta työhön toi ukkonen, joka aina räsähtäessään pääni päällä (DIES IRAE!!!) aiheutti minussa hyppy- ja kiljahdusreaktion, jonka vuoksi tomaatinoksat heltisivät kädestäni ja työ oli aloitettava alusta.

Olen lähdössä loistoristeilemään. Koska noudatan tiukahkoa nettiturvallisuuspolitiikkaa, en kerro, että milloin, miksi ja minne. En edes kerro, että juksaanko! Joka tapauksessa olen miettinyt, mitä ihminen voi tehdä laivassa n päivän ajan. (Jos laiva ei esim. heittelehdi ja uppoa ja siten järjestä omaa ohjelmaansa.) Ensin ajattelin, että voisin olla taiteilija ja kantaa maalaustarvikkeet mukanani. Sitten hoksasin, että suunnilleen vain kapteenin hytissä, jota en usko saavani käyttööni, on pöytätilat, jotka kelpaisivat työskentelyyn. Ehkä auloissa myös olisi oivan laajoja pöytiä, mutta en koe välttämättömäksi olla laivan virallinen julkitaiteilija. (Jos minussa olisi Aivazovskin vikaa, olisi se ilo. Mutta minussa ei ole.)

Niinpä aloin leikellä tilkkuja. Nukkekotikoon tilkkutäkkiä voi tehdä missä tahansa tilassa, missä mahtuu istumaan. Ensin kaivoin esiin roskapalat (kaikki 1 x 1 cm -kokoa suuremmat palat kannattaa ottaa talteen... melkein ainakin). Leikkelin ne oikeaan kokoon (2,5 cm x 2,5 cm, noin). Sitten leikkelin vähän muitakin kankaita, jopa kilcullenilaisia. Varmuuden vuoksi leikkasin sen jälkeen tilkkuja vielä vähän lisää, ja sitten vielä vähän. Että varmasti riittää ja että taatusti saa hyviä yhdistelmiä. Lopputulos oli 45 erilaista tilkkua (kts. viereinen kuva).

Yhteensä 163 tilkkua. Kun yhteen yksöisnukuttavan sängyn täkkiin riittäisi 45 tilkkua (plus sitten paneelipalasia yms.) vallan hyvin (kts. kuva alussa).

Ja kun yhtä täkkiä tekee arviolta puolen ikää, mietin tässä nyt, että mitä teen 163 tilkulla?

Hyvää onnea minulle vain sommitteluun!

3 kommenttia:

  1. Ja nyt kuulu kysymys. Saitko yhtäkään niistä sadastakuudestakymmenestäkolmesta tilkusta ommeltua yhteen sen teidät-kyllä-missä-milloin-ja-miten-risteilyn aikana?

    VastaaPoista
  2. Ni tuota siellä Barbadoksen ja Trinidadin nurkilla oli niin paljon loppujen lopuksi muuta puuhattavaa, että tuli kannettua nd satakuusikymmentäkolme tilkkua ihan turhaan mukana, samoin kuin ne kolme kiloa pähkinöitä. Ei yhtään oravia laivalla!

    VastaaPoista
  3. Hehe, kamalan moinen tilkkulasti oli siis vaivanasi! Mutta kylläpä tosiaan sait sommiteltua kauniin peiton! Sinulla on mitä ilmeisemmin silmää.

    VastaaPoista