keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Tudor-talon julkisivu?

1) Ostin jo DAS-massaa, terrakottaa.
2) Meinasin ostaa petsiä, mutta en löytänyt edes välttävää sävyä. Luulen, että turvaudun lainapetsiin, mikäli sisko löytää pönikkänsä (käykö jooko?).
3) Valkoista maalia pitää hankkia ja kittiä tai jotakin.
4) Ja rimaa pitää hankkia.
5) Ja sitten akryylimaalia (ehkä akryylivärini eivät ole kuivuneet!) yhden huoneen seinämaalauksiin.
6) Voisin pyytää yhtä kolmesta lukijastani lähettämään kivi- ja tiilisabluunan lainaksi:)

Ajattelin tehdä sisäpinnat ensin ja sen jälkeen harkita, mitä olisi fiksua tehdä ulkoseinille ennen kokoamista. Mutta en osaakaan alkaa sisäpintojen tekemistä ennen kuin olen keksinyt, millaisen julkisivun teen. Julkisivuun tietysti vaikuttaa aika ja paikka. Mutta olen ajatellut niin, että teen justiinsa kaikkein kivoimman julkisivun ja sitten mietin ajan ja paikan. Niin että mitäs sanotte näistä vaihtoehdoista kantaa ottamatta maantieteeseen tai aikaan:

1) Kokonaan rapattu, tiiltä näkyvissä.















2) Kiveä,
tiiltä ja ehkä
rappausta
näkyvissä.
Karuhkoa
jälkeä siis.












3) Tuossa
vasemmalla
näkyy vähän
tuollaista
korkeaa
kivitaloa, jossa on ulkoneva terassi. Siihen on helppo kuvitella portaat lisäksi.



Aika viehättäviä nämä kokonaan kiviset talot, joissa vähän yhdistyy rappaus ja tiili. Ja katsokaa terrakotta-kattoja!

Sitten vielä taas rapattuja vaihtoehtoja höystettynä puulla ja tiilelläkin:

4) Klassinen ja herttainen malli.














5) Klassinen malli kera kauniiden hirsien.



















6) Lisää hirttä.














7) Mahdottoman kaunis tiilipääty!



















8) Tässä on kokonaan palkitettu talo, päätykolmiossa nätit tiilet.














9) Ja tässä on kaikkea mahdollista.














Niin että tiiltä, kiveä, rappausta, hirttä vai kaikkea tai montaa niistä? Onko mielipidettä? Ja vielä. Miten ihmeessä se oikein onnistunut ja aito tiiliseinä tehdään? Yhdessä nimeltämainitsemattomassa askarteluliikkeessä oli pelkästään amatöörimaisia ehdotelmia. Entä aito kiviseinä? Mitä värkkiä tiili- ja kiviseinän tekemiseen nyt tarvitaankaan? Teidän mielestänne?

2 kommenttia:

  1. Jos mä olisin sä, ehkä ottaisin kaikki. Tai sitten, jos olisin mä, valitsisin joko kakkosen tai sitten kasin. Riippuen ihan täysin kontekstista. (Juu, en voi sille mitään, se vaan on sana, joka on pakko lykätä joka väliin. Tulee professionaali olo.) Jos talo on jossain humisevien harjujen katveessa, kakkonen. Tai sitten vähän valoisammissa tunnelmissa ranskalaisten laventelien tuoksutusetäisyydellä, auringonpaahteisella niityllä, meren rannalla. Tai muualla. Tai sitten, jos se on niinku Tähkäpään ja Flynn Riderin, niinku, kesämökki, se ois se kasi. Tai söpöstely- tai kahjosteluversio (eli siis, sinunnäköinen).

    Olettaen, että siellä on päällekäin pinottuja elukoita seinät piukassa ja keittiöön tulee katapultti lettujenpaistovälineeksi, ehdottaisin ronskisti kahjosteluversiota. (Ehkä.)

    VastaaPoista
  2. Minulle alkaa vahvasti tulla sellainen tuntu, että vaikka kuinka yrittäisin ajatella tekeväni kypsän ja aikuisen henkilön miniatyyritalon suhteellisen huolella, loppujen lopuksi onnistun saamaan aikaiseksi vain miniatyyritalon suhteellisen huolella. Jos sitä sitten enää edes kukaan ymmärtää ajatella miniatyyrina. Niin että tavoitteena vain ''suhteellisen huolella''?

    Ehkei kannata yrittää sellaista, jollaista ei osaa. En osaa oikein pysyä realismissa... Niin että kahjosteluversion puolella on aika monta plussaa. Mutta en silti vielä tiedä julkisivusta, paitsi että ponin maalaan siihen. Ja kai vielä tarvitaan lisää possuja ja lehmiä. Ja kukkia tietty. Ja jotain muuta, tai sitten ei mitään noista, mutta maalauksia kyllä.

    VastaaPoista