keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Pseudo-Hitty saa vaatteet ja kaipaa nimeä. Lisäksi lomailua pitkän kaavan mukaan.

Sain eilen hameen valmiiksi joskus illansuussa. Sitten piti tehdä vielä yhtäkkiä valehihat. Sitten piti ihan äkkiä tehdä valkoinen Pieni talo preerialla -hattu. Se olikin vähän hankalampi juttu. Siis. Nopeasti sen teki. Mutta että istuiko se? No ei istunut! Sitten säätöä säädön päälle, ja lopulta päähineeseen tuli säädön ansiosta niskaläppä, jota on tuon ajan päähineissä ollutkin. (Ei se valkoinen lätsä vieläkään ole mikään istumisen riemunäyte, mutta menee se mukiin (tyhmä sanonta ainakin tässä kohtaa).)  No. Sitten oli sisäinen pakko vielä tehdä klassisehko bahytti-hattu. Sekin tuli nopeasti mutta tarvitsi vähän säätöä lopuksi. Säätö tapahtui jo melko myöhäisenä ajankohtana ja silmät sikkaralla. Melko typerää.

On kamalan vaikea tehdä päähinettä kovapäiselle nukelle! Kumpikin päähine menee justiinsa komiasti villalankatukkaiselle nukkekotinukelle. Mutta liukkassa hiuksettomassa kovassa päässä hatut nuljuvat ja liukuvat. Pitää oletettavasti täsmentää kaavaa. (Jota ei kyllä edes ole olemassakaan vielä.)


Neidillä on alusvaatteiden päällä hame ja valehihat.

Ja sitten on fiinimmänpuoleinen kaulus!

Pieni talo preerialla-päähine (ja epätarkka kuva).

Fiinimpi päähine.

Yksityisyyssuoja ja alemman hatun niskaläppä.

Tässä kuvassa näkyy päähineet päällekkäin. Kaverina muutama vuotta sitten tekemäni nukkekotinukke.

Mittakaavaa (itse asiassa molemmat ovat pieniä, sekä käsi että nukke).

Pseudo-Hittyn vaatteet vievät vähän kangasta.

Pseudo-Hittystä kehkeytyi sen verran herttainen neito, että hän ansaitsisi oikean nimen. Ehdotuksia? Entä millaisia vaatteita se seuraavaksi tarvitsisi? Nyt minulla on aikaa ommella vaikka millä mitalla. Näyttää nimittäin siltä, että palaan töihin vasta tammikuun alussa (mietin, pistänkö siitä tähän blogiin mainintaa ja totesin sitten, että huomaa sen päivityksistä kumminkin,  joten menköön). Loppuvuoden voin siis luultavammin viettää käsitöitä tehden. Ja jos olen ahkera fysioterapialiikkeiden tekijä, uskaltanen kokeilla maalaamistakin. (Viimeisen vuoden aikana olen pitänyt sutia kädessä kahdesti: Martta-nuken hiuksia ja Pseudo-Hittyn naamaa maalatessani. Kummassakin tapauksessa käsi valitettavasti alkoi krampata. Mitä jos ongelma on sudinpitoasennossani? Olisi kiva saada joltakin maalaamisergonomiaoppitunti.)


2 kommenttia:

  1. Nimiehdotuksia:
    Matilda, Tilda, Magdale(e)na, Gunilla, Pernilla, (J)Elena, Aida, Amanda, Milly, Milli, Emilia, Mileia, Selja, Pilvi.

    VastaaPoista
  2. Nopeaa toimintaa! Ja kattavasti eri kieliryhmistä... Olen asennoitunut tekemään nukesta yhdysvaltalaisen pikkukaupungin asukin, joten sen puolesta Milly olisi aika hyvä. Sitä paitsi se on (etkä ehdottanut sitä varmaan sattumalta) mukavan pieni nimi. Itse asiassa Milly alkoi tuntua aika hyvältä. Mmmm. Makustelu alkakoon... Milly...

    VastaaPoista