maanantai 15. lokakuuta 2012

Pseudo-Hitty

Ystäväni on puhunut pitkään jo amerikkalaisesta Hitty-nukesta. Hän on tilaustyönä ommellut sellaiselle kattavan vaatekerran. Näin sitten kesällä ihan kädessä pitäen kyseisen Hitty-nuken (jolle oli tilauksessa jo toinen hääpuku, vissiin vähän ailahtelevaista sorttia oleva yksilö) ja ihastuin heti. Se oli niin pieni ja kevyt ja suloinen. 

Päätinpä sitten tehdä itse oman Hittyni. Alkujaan Hitty-nuket ovat puusta veistettyjä (ainakin se ensimmäinen ja kuuluisa). Mutta minä ja puu ja veitsi on aika vaarallinen yhdistelmä. Siitä todistaa muun muassa arpi aivan keskellä kämmentäni.  Niinpä massasin omani Fimo-massasta ja pistin palaset uuniin ja ompelin sitten nukelle vartalon. Lopputulos on söpö ja erittäin nukennäköinen nukke, mutta ei se Hittyltä näytä.

Eli. Saanko esitellä. Pseudo-Hitty:

Pseudo-Hitty ja maalaismaiset alusvaatteet.
Nuken osat tein perjantaina, lauantaina maalasin ne ja  ompelin vartalon ja kokosin nuken. Sunnuntaina ompelin alusvaatteet. Niihin meni yllättävän paljon aikaa. Kuvittelin, että koska ne ovat pieniä, ne ovat nopeita tehdä. Sanoisinko, että se oli melko älytön kuvitelma. Tietysti pientä on hankalampi säätää kuin isompaa.

Pseudo-Hitty pukee päälleen.
Pseudo-Hitty on emäntämäinen.
Kiva maalaishenkinen alushame.
Toivottavasti Pseudo-Hittylle ei tule alemmuuskompleksia.
 
No just. Hieno homma. Tajusin aivan äsken, siis kaksi sekuntia sitten, että jos olisin maalannut nukenosat ihonvärimaalilla, siitä olisi tullut mattapintainen ja vaikutelma ei olisi niin muovinen. Joo. Vähän myöhäistä nyt. En kuitenkaan ala silmiä ja hiuksia pyyhkiä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti