keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Tähkäpään talvitakki ja viitta

Nukkejen takitus on edistynyt. Tosin vähän erilaisesti kuin suunnittelin. Ykkössuunnitelma oli tehdä Tähkikselle takki ja Meridalle takki. Mutta nyt Tähkis saikin takin ja viitan. Merida ei saanut mitään. Päin vastoin. Merida menetti renessanssiviittansa! (Katala juttu.)

Merida menetti viittansa, sillä kesällä aloittamani viitan ompeleminen renessanssipuvun asusteeksi jäi jumiin, sillä minulle muodostui tyytymätön olo viitan suhteen. Viitan värit ja materiaalit riitelivät maanläheishenkisen renessanssipuvun kanssa. Ja vaikka viitan sininen (ja punainen) näyttivät upeilta punapää-Meridalla, jotenkin kokonaisuus oli liian räikeä. Kun nyt sitten vahingossa tulin kokeilleeksi viittaa Tähkäpäälle, huomasin, että nyt natsaa paremmin. Viitta alkoi näyttää vähän enemmän aikakausipukumaisemmalta ja vähän vähemmän nukenvaatemaisemmalta. Joten päätin, että tästä tulee nyt Tähkiksen matkaviitta.

Kohta seuraa kuvia, vaikka takki ja viitta eivät ole vielä valmiit. Viitan vuorin helma on vasta harsittu paikoilleen (muuten se on valmis) ja takista puuttuu kiinnitys, kaula-aukon viimeistely ja koristenauhat hihoista. Otin kuvat keskeneräisistä vaatteista, koska katsoin säätiedotusta. Halusin ottaa pakkaslumikuvat enkä esimerkiksi loskakuvia. Niin että tässä teille nyt sitten pakkaslumikuvia. Palellutin näppini vain teidän vuoksenne! (Oikeasti vain omaa tyhmyyttäni.)


Lumikenttien sankarit.

Tähkäpää vaeltaa omassa viitassaan, Ruususella on Tähkäpään takki ja huivi sekä Annan baskeri (huivi ja baskeri ovat siskoni tekemät).

Talvipönötys.

Tässä välissä ne ovat selvästi heittäneet lumipallot ja yrittävät taas pönöttää kuin mitään ei olisi tapahtunut.


1 kommentti:

  1. Kyllä sitten oli niin herkkukuvia, että. Nukeista, kankaista, kirjastokuvaus. Siitä tuli mieleen sen portugalilaisen nobelistin kirja kirjastosta. mikä JoseHose se nyt oli. ja mikä sen kirjan nimi nyt olikaan.

    VastaaPoista