tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kananmunista ja elämänsuunnasta

Alan päästä jyvälle kananmunien keittämisessä. Pienen ohutkuorisen munan keittoajan olen jo määritellyt. 5 min 50 sek, kiehuvaan veteen laitettuna. Munan pitää tanssia vedessä kuplien kanssa koko ajan, jos tanssi loppuu, muna on liian löysä ja siitä tulee mieleen tipuparka, joka ei koskaan syntynyt. Ison kovakuorisen munan keittoaika on nyt haussa. Se on 6 minuutin 40 sekunnin ja 7 minuutin välissä. Vielä riittää siis määriteltävää, sillä onhan kananmunia isojen ja pienien väliltäkin. Ihanteellista olisi, jos omistaisin suorakulmamitan, jolla voisin määritellä kananmunien korkeuden ja leveyden millilleen! Lisäksi tietysti pitäisi olla kotitalousvaaka. Itse asiassa ehkä pelkkä punnitseminen riitäisikin määrittelemään munan koon.

Ilokseni kananmunaprojektini hyödyttää myös ainakin 3 muuta ihmistä (heillä on siis sama keitetyn kananmunan rakenneideaali kuin minulla). Heitä voin sitten palvella aamiaiskananmunaa keittämällä, kun ovat käymässä (paitsi että mieheni ei ole vain käymässä).

Nyt on aika tasan viisi kuukautta siitä, kun lopetin koulussa. Aika kyllä tuntuu paljon lyhyemmältä. Ehkä siksi, että edelleen joka päivä huokaisen kiitollisena, että uskalsin tehdä sen ratkaisun, minkä tein. Oli kyllä niin oikea ratkaisu, että ihan ihmettelen. Nyt olen erittäin osa-aikaisessa työssä (mutta työssä kuitenkin, ja siitä on hyvä lähteä), ja ihmettelen sitäkin, miten antoisaa se on ja miten iloisena tulen sieltä kotiin. Pidän työväenopistolla kirjallisuus- ja kirjoittajaryhmää. On valtavan hienoa saada nähdä ihmisten kirjoittavan tekstejä ja sitten kuulla ne luettuna. Joka kerta se tuntuu yhtä suurelta ihmeeltä. Että tuossa noiden aivoissa tapahtuu asioita ja sitten paperille tulee sanoja ja ne sanat kertovat kirjoittajan persoonasta ja ne sanat ovat itseilmaisua ja kaunista ja hyvää. 

Kirjoittamiskurssilla ei elätä itseään, mutta kurssin merkitys onkin paljon suurempi kuin rahakysymys: Se on antanut minulle ensimmäisen työkokemuksen, joka tuntuu mielekkäältä. Ja on tavattoman eheyttävää, että työ voi tuntua mielekkäältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti