keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kokeiluhame, joka ei jäänyt pelkäksi kokeiluksi

Katselin kuvia netistä ja yhdestä nukkekirjasta ja yhdestä pukuhistoriallisia kaavoja sisältävästä kirjasta ja sitten tein omat kaavat silkkihametta varten. Fiksuna tyttönä kokeilin niitä kokeilukankaaseen, ja kiva tuuri oli, että nappasin ihan asiallisen kokeilukankaan (enkä esim. puhkikulunutta lakanaa vuodelta 1950) ja että ompelukoneessa oli valmiiksi valkoista lankaa eikä punaista. Kaavat tuntuvat toimivan, koska kokeiluversiostakin tuli niin kiva, että itse asiassa harmittaa, että helman käänne on vedetty valkoisella. Tarttee varmaan tehdä sille jotakin (siis helman valkoiselle langalle), koska tykästyin mekkoon paljon, kun osoittautui, että pitsin kera se on ihan oikea hame eikä kokeilu lainkaan.

Pitsit on vasta nuppareilla kiinni. Ruusuun täytyy tehdä vielä vihreät satiinilehdet. Ja vekit silittää uusiksi ja ommella niihin tukiommel piiloon.
Melkein samanlainen kuva. Varmaankin uskallan tehdä silkistä ihan saman mallisen hameen. Mekon linja on kuitenkin kiva ja se istuu ihan mukavasti, vaikka se on ehkä hipun verran iso lanteilta (ei välttämättä näy kuvassa).
Takaakin toimii.
Kainalokiilat toimivat ihan ok.
Tämä on tässä, koska kengissä ja housuissa oleva vaaleanpunainen ovat yhtäkkiä  vallan kivat ja melkein merkitykselliset, kun mekossa on vaaleanpunainen ruusu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti