keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Nukkekotikirjastoprojektin ensimmäinen vaihe on saavuttanut päätöksensä, hurraa!

Paitsi että nyt on olo kuin jyrän alle jääneen, koska projekti valmistui kahdelta yöllä. Älytöntä. Suorastaan vastuutonta. Mutta kun oli kertakaikkiaan välttämätöntä saada homma päätökseen ihan kunnolla niin, että voi siirtää ajatukset uusiin projekteihin. (Joka on hattukaavojen tekeminen. Tällä kertaa kyseessä ei ole edes pelkkä hupi vaan kyseessä on työtyö! Mutta miten hauska työtyö!)

Eilen meni myöhälle, koska lopuksi oli sisäinen pakko tehdä se kirjallisuusluettelo ja sitten piti tehdä pari isompaa nidettä käytännön syistä ja sitten vielä iski halu tehdä sukualbumi. Ja sitten sukualbumille piti tehdä kotelo. Ymmärsin sentään siirtyä nukkumaan siinä vaiheessa, kun harkitsin alkaa maalata sukualbumiin valokuvia.

Siinä 55 kirjan erä plus kourallinen aiempaa tuotantoa. Vasemmalla sininen oikeat sisäsivut sisältävä kirja on se luettelo. Vieressä sukualbumi. Keskellä olevat Raamatut ja Atlas ovat suosikeitani, mutta tykkään mtös Idiootin päädystä ja venäjänkielisistä Sodan ja Rauhan niteistä Raamattujen alapuolella. Ja sitten siitä oikealle on suomen kielen sanakirjat, niissä on aika onnistuneet päädyt. Ja etuvasemmalla olevissa Gösta Berlingin Saga  ja Don Quijote -niteissä on aika kivat kannet livenä, samoin Liisa Ihmemaassassa. Jos nyt saan täten luetella ja itsekehua. Saanko?

Esimerkit erilaisista kirjatekniikoista. Kontaktimuovaamalla saa modernia näköä. Sitten tuossa on pari aikakauslehdestä vuoltua kirjansisusta. Robin Hoodissa on kirjakaupan mainoksesta leikattu kuva (1990-luvun alussa). Ylin, oranssihtavakantinen kirja, on esimerkki siitä, miltä näyttää, kun maalaa sivujen kyljet kuluneiksi.

Sukualbumi suojakotelossaan. Kotelo valmistui kello 01.50. En muuten ole koskaan osannut tehdä mitään päällystettyjä  pahvirasioita. Joku voisi antaa käytännön vinkkejä, miten sellaisia tehdään HELPOSTI.
Sukualbumi poissasuojakotelostaan.

Sukualbumi mittasuhteen kanssa. (Mies sanoi, että tuo tulitikku ei sovi mittakaavaan. Sitten se käski käyttää seuraavaksi sytytystikkuja mittatikkuna, jotta voisin ihan tosissani rehvastella. Siinä tapauksessa tietysti pitäisi uskotella, että sytytystikku on  ihan tavallinen tulitikku.)

Tosia-asia on, valitettavasti, että luetteloimani 71 nidettä eivät riitä täyttämään nukkekodin kirjahyllyjä ihan kunnolla. Huokaus. Sitä paitsi tämä hylly muuttaa aikanaan tudor-taloon, ja koska kirjat jäävät Isoon Taloon, on edessä sitten uusi projekti. Kahden alahyllyn vasemmassa reunassa on kartaston ja Raamatun alla siniset niteet. Ne ovat ne, jotka piti yöllä tehdä. Esteettisistä syistä. Kun kirjahyllyn ovet ovat kiinni, kartasto ja Raamattu katoaisivat näkyvistä, mutta nyt kun niiden alla on niteet, ne näkyvät hyvin suljetunkin luukun ikkunasta.

Kaikki kirjat. Kuten näkyy, lisää mahtuisi vaikka kuinka. Huijatakseni itseäni päätin laittaa tuohon oikeanpuoleiseen kaappiin niteitä näytille siten, että syntyy ajatus, että siellä on arvoniteet näytillä. Sama pätee keskimmäisen hyllyn raamattuhyllyyn. Ne ovat useita satoja vuosia vanhoja Raamattuja, joten niitä on säilytettävä arvokkaasti.

Hyllyt paikoillaan. Herralla epätoivoisella kirjailijalla on virikkeistöä edes alkuun. Sitten kun tudor-talo valmistuu ja vasen hylly muuttaa sinne, pitää keksiä tähän huoneeseen joku ratkaisu. Ehkä teen koko seinän kokoisen kirjastohyllystön. Jos siis keksin jonkun ratkaisun, miten tehdä helposti pari sataa lisäkirjaa.

Tämä on kuva ennen kaikkien kirjojen valmistumista. Tässä kirjamäärä kuitenkin näyttää minusta suuremmalta kuin yllä olevassa kuvassa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti