maanantai 28. tammikuuta 2013

Taas kiinalaisvaikutteinen nukkekotihuonekalumaalausasia

Yksi Piirongin huonekalusetin mukana tullut kaappi on ollut päänvaivani noin 12 vuotta. En ole saanut sitä sopimaan minnekään. Se on aika iso huonekalu eikä kovin siro, ja koska sen kaapeissa ei ole ollut  hyllyjä, sinne ei ole saanut mitään järkevää sisälle. Ja sitten on ollut ongelma, joka tulee, kun  nukkekodissa on montaa eri puunsävyä huonekaluissa. Yhteen huoneeseen voi laittaa jonkunsävyisiä, toiseen toisensävyisiä, mutta kolmanteen jotenkin kertyykin sitten erisävyiset jämät. Ja juuri tämä kaappi on jotenkin ollut aina se poloinen jämä, joka suorastaan on hyppinyt silmille. 

Pari viikkoa sitten sain ajatuksen, joululomaisen huonakalumaalaamisen innostamana, että nyt kyllä vetelen tämän jämäkaapin mustaksi, jotta siitä tulee neutraali ja se sopii minne vain. Ja niin päädyin nyt sitten maalaamaan mölön jämäkaapin kiinalaiseksi. (Oikeasti kyllä taitaa olla sekatyyliä tämä kaappimaalausestetiikkani, mutta kiinalaisista mustapohjaisista huonekaluista kumminkin idea on syntynyt ja nytkin taas katselin kiinalaisia maalauksia, että sain päähäni jonkin käsityksen, miten voisin saada oikeanlaista vaikutelmaa. Pisterivit on ihan oma juttuni, niitä kun on niin kiva tupsutella.) 

Mölö jämäkaappi oli ihan sievä täten itsekseen, mutta nukkekodissa se ei sopinut mihinkään.
Lasit (eli muovit) ovista ja lakka koko hoidosta puuttuvat vielä.

Kukkakuvio kera linnun on kaapin kiinalaisin anti.

Siinä hän on valmiina. Hyllyille menee nyt asioita, tässä tapauksessa astioita, oikein kauniisti.
En osaa lakata niin, etteivätkö maalaukset vähän leviäisi sieltä täältä. Siispä päätin suihkuttaa ensin fiksatiivia alle. Ja koska se toi suojan lisäksi vähän kiiltoa, jätin sitten lakkaamisen lopulta kokonaan väliin.
 

 
Ensin ajattelin, siis ennen jo kaapin maalaamista, että mustana se päätyy tähän sinitapettiseen huoneeseen, josta on tarkoitus tulla maailmanmatkamuistoinen olohuone. Sitten (ennen maalaamista edelleen) ajattelin, että se menee ruokasaliin ja tähän maailmanmatkamuistoiseen olohuoneeseen tulee valkoinen kaappi, jonka myöskin maalaan kiinalaisvaikutteiseksi. Kuvissa yllä on kokeilu, ja kyllä musta kaappi tuo huoneeseen särmää. Mutta katsoaan nyt, millainen valkoisesta tulee, kun seon valmis. Ja sitten tietysti tuleva ''oikea'' puulattia ja matot ja sohvat ja verhot ja kaikki vaikuttavat asiaan. Ja voihan huonekalujen paikkoja vaihdella. Mutta kun on nukkekotikuume, on nukkekotikuume, ja silloin nukkekotihuonekalujen paikat ovat elämän tärkein sisältö, noin suunnilleen, ja silloin pitää saada absoluuttisia totuuksia huonekalujen asemista. Kun kuume on ohi, ei asian kanssa ole taas enää niin tarkkaa. (Mainiointa ehkä tässä kaikessa ylitsepursuavassa huonekalujen paikkojen miettimisessä on se, että nukkekodissa ei ole ruokasalia eikä maailmanmatkamuisto-olohuonetta vielä, on vain ruokasaliolohuone ja teatteri. Mutta katsokaas, sitten kun rakennan lisäkerroksen taloon, on tilanne eri, ja siihen pitää varautua nyt jo.)

1 kommentti: