torstai 4. elokuuta 2011

Innoissaan!

Sain piirrettyä kuvat vihreäksi maalatun pikkuhuoneen seiniin. (Seinät ovat vaakatasossa pöydällä, paloissa siis vielä, eli työskentely tapahtuu melkein kuin paperilla.) Olen innoissani! Harmi juttu, ettei ole kameraa, koska nyt ne näyttää kivoimmalta. En ikinä osaa maalata yhtä hyvin kuin piirtää:) Oven pielessä on possu, sellainen ujo, sen päällä ihan outo hanhi, sen päällä istuva ja pörröinen possu, sen päällä järsii orava käpyä. (Mallit Dürerin ja muiden maalauksista; minähän en osaa eläinten anatomioita...) Elukat ovat siis pinossa kuin siinä Mestarilaulajat-sadussa konsanaan.

Huoneen toisessa päädyssä, eli ovea vastapäätä, on tukipalkkien mukaan versoava köynnös, jonka oksilla on kukko, kana, riikinkukko,orava, kyyhky, lintunen ja erikoislintu. Mittakaavat heittää. Esim kukko on yhtä iso kuin raidallinen sika, joka köyristelee lattian tasolla. Kani on vielä isompi kuin sika. Lehmä taas on oikeastaan pienempi, paitsi sen mittakaavasta on vaikea sanoa juuta tai jaata, koska se on ihan mielettömän älyttömän mallinen. Ilokseni löysin jostakin 1600-luvun maalauksesta sellaisen lehmän, että oksat pois. Luolamiehet Ranskassa maalasivat parempia! Mutta sen mallin mukaan kuitenkin tein lehmäni, se on niin loistava! Seinän yläreunassa, tukipalkkien tekemissä kehyksissä, on kaksi hanhea ja toisessa kehyksessä kana ja tipu.

Peräseinällä, pitkällä seinällä siis, ei olekaan mitään alkuperäissuunnitelman mukaista legendan torvisoittajaa. Siinä on kaksi peuraa. Toisella puolella seinän jakavaa tukipalkkia on toinen peura ja pari puuta, toisella puolella on toinen peura ja taustalla leijona, jonka selässä istuu nainen Da Vincin Nainen ja näätä -maalauksen inspiroimana.

Lisäksi piiperrän kukkia sinne tänne ja köynnöksiä. Tarpeen mukaan. Ensin maalaan nämät (siihen menee varmaan viikko, koska se pitää tehdä akryyleilla, ja taitoni niiden kanssa ovat mitkä ovat), sitten sommittelen täytteitä.

Ah, kun vain osaisin maalata piirrokset nätisti! Siitä tulisi niin suloinen ja onnellinen makuuhuone, jos vain onnistuisin!

1 kommentti: