keskiviikko 17. elokuuta 2011

Nukenvaatteita. Pitsileningit.

No niin. Kameralaina jatkuu. Samoin tietokoneongelmat. Kone huutaa kuin viimeistä päivää ja tässä kirjoittaessani jokainen kirjain saapuu ruudulle vähintään sekunnin viiveellä. Kirjoita siinä sitten sujuvasti ja leppoisasti. (Toki kirjainviiveessä on se hyvä puoli, että se pakottaa minut olemaan lavertelematta.)

Kuvia nukenvaatteista. Pistin studion pystyyn. Se on: musta samettileninki tuolille ja hyvät valot. Seuraavaksi ymmärrän laittaa vaalean taustan. Ja seuraavaksi ehkä jaksan paneutua nukkejen huolelliseen pukemiseen ja teen uudet siistit kampaukset ja otan kuvatkin kärsivällisyydellä.

(Pistin muuten korvatulpat korviin! En olisi uskonut niiden olevan välttämätön varuste tietokoneen kanssa!)

Tässä ensimmäisenä tulee kuvia ompelemistani pitsileningeistä. Yksinkertainen mutta nerokas idea tehdä leveästä pitsistä frilloja hameen päälle on siskoni. Hänen tekemiensä pitsisten leninkien prototyyppi on tuon minun tekemäni valkoisen pitsihameen esikuva. Siskon tekemä on miljoonasti kauniimpi ja herkempi ja miehustan ruusut on siskon hameessa tusinasti paremmin aseteltu. Mutta kyllä tuo minunkin tekemäni hame käy tanssiaisiin. (On kumma juttu muuten, miten aina toisen ensin tekemä muodostuu esikuvaksi, ja vaikka itse onnistuisi miten, tuntuu aina se esikuva oikeammalta, koska ei ole itse voinut tai osannut tai jopa halunnut tehdä justiinsa identtistä.)

Hamosien satiininauharuusut olen pyöritellyt ja kangasliimannut katkaistun parsinneulan haarukassa, senkin tein siskon ohjeiden mukaan. Ruusujen näpertämisessä oli aika kova työ. Mutta niin oli kaikessa muussakin, koska en tosiaankaan ole ompelukonehirmu. Työn vaikein osuus oli silti kuitenkin päättää, että minkävärisen aluskankaan valitsisin pitsin alle. Toiseksi vaikeinta oli päättää, minkäväriset satiiniruusut ja koristenauhat. Onneksi mies valitsi nauhojen värit puolestani. Niiden piti hänen mielestään sopia leningin omistajaksi määritellyn nuken huulien ja poskien väriin. Kas kun en itse ollut hoksannut sitä näkökulmaa. (Valkoisen hameen omistaja on Disneyn Aurora-nukke, roosavihreän omistaja on Disneyn Belle-nukke.)

Vihreäroosaan hameeseen tein hihantyyppisen systeemin pitsinasettelulla, ja tykästyin kovasti tulokseen, sen on kivan romanttinen. Alla olevasta kuvassa näkyy valkoinen hame kera hihojen. Kunnon nukenvaatteissa on aina muunteluvaihtoehtoja:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti